Κορονοϊός: Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων τη Δευτέρα από την μετάλλαξη Όμικρον


Τη Δευτέρα τα κρούσματα Covid-19 σημείωσαν ημερήσιο ρεκόρ παγκοσμίως, διαταράσσοντας την περίοδο των εορτών ένα χρόνο αφότου άρχισαν να κυκλοφορούν τα εμβόλια

Σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού που πυροδοτεί η παραλλαγή Όμικρον.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τη Δευτέρα τα κρούσματα Covid-19 σημείωσαν ημερήσιο ρεκόρ παγκοσμίως, διαταράσσοντας την περίοδο των εορτών ένα χρόνο αφότου άρχισαν να κυκλοφορούν τα εμβόλια και δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του ιού.

Αναλυτικότερα, οι πάνω από 1,44 εκατομμύρια μολύνσεις που εντοπίστηκαν παγκοσμίως τη Δευτέρα έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ στα πάνω από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ένας πιο συντηρητικός δείκτης, ο κυλιόμενος μέσος όρος των επτά ημερών που εξομαλύνει τις διακυμάνσεις, βρίσκεται επίσης σε ιστορικό υψηλό επίπεδο, λόγω του κύματος λοιμώξεων που τροφοδοτεί η Όμικρον. Το άκρως μεταδοτικό στέλεχος της Όμικρον γίνεται με εκπληκτική ταχύτητα το κυρίαρχο στέλεχος του ιού παγκοσμίως καθώς φαίνεται πιο ανθεκτικό στην προστασία που προσφέρουν εμβόλια και προηγούμενες λοιμώξεις.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων τη Δευτέρα ήταν περίπου 841.000, σημειώνοντας άλμα 49% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν η Όμικρον εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν και η Όμικρον μολύνει 70 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα στελέχη, η νόσος που προκαλεί μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή, ειδικά για άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν λάβει αναμνηστική δόση. Παρόλα αυτά, η ευκολία μετάδοσης και ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να πιέσουν τα συστήματα υγείας παγκοσμίως.

Πηγή: Bloomberg

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ