ΑΣΕΠ: 822 μόνιμες θέσεις εργασίας στην ΑΑΔΕ


ΑΣΕΠ: Έρχονται 822 μόνιμες θέσεις εργασίας στην ΑΑΔΕ

Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2022.

Η νέα προκήρυξη για την ενισχύσει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με μόνιμο προσωπικό, αφορά τις ειδικότητες:

  • ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής
  • ΠΕ Εφοριακών
  • ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Τελωνιακών
  • ΠΕ Δημοσιονομικών

Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ Εφοριακών (με Διοικητικά-Οικονομικά πτυχία) πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με:

Την εφαρμογή της Φορολογικής νομοθεσίας.

Την εκτέλεση των προβλεπόμενων και απαραίτητων εργασιών σχετικά με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης σε θέματα φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, φορολογίας επί της κατοχής ακίνητης περιουσίας και Περιουσιολογίου.

Τη βεβαίωση οφειλών.

Την παροχή κατευθύνσεων-οδηγιών στους φορολογουμένους σε θέματα φορολογικής συμμόρφωσης.

Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών (με Διοικητικά-Οικονομικά πτυχία) πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με:

Την τήρηση της Τελωνειακής νομοθεσίας.

Τον καθολικό /δειγματοληπτικό έλεγχο διακινουμένων προσώπων και αγαθών και επαλήθευση των δηλωθέντων στοιχείων.

Την ορθή δασμολογική κατάταξη και τον καθορισμό δασμολογητέας αξίας των εμπορευμάτων.

Τη βεβαίωση των δασμοφορολογικών και λοιπών επιβαρύνσεων και τη βεβαίωση οφειλών μετά από έλεγχο.

Οι περίπου 75 με 80 θέσεις από τις 822 της προκήρυξης αριθμός θα καλυφθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων θα γίνονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου.

Ο υποψήφιος με βάση την προκήρυξη αφού εισέλθει στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση , σύμφωνα με τις οδηγίες. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσα στην προθεσμία που ορίζεται από την προκήρυξη.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ, εκτός εάν με την προκήρυξη ορισθεί κατ’ εξαίρεση άλλος τρόπος υποβολής.

Εντός της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποβάλλεται ηλεκτρονικά μόνο η αίτηση συμμετοχής, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα επισύναψης δικαιολογητικών.

Μετά τη βαθμολόγηση της γραπτής εξέτασης οι υποψήφιοι θα κληθούν από το ΑΣΕΠ, σε σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό του τόπο, προς υποβολή δικαιολογητικών τα οποία πρέπει να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά στο μητρώο του ΑΣΕΠ και κατόπιν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ