Έκρηξη κρουσμάτων στην Κύπρο – Έκτακτη σύσκεψη Υπουργού Υγείας και Επιδημιολόγων


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις:  Αρνητικό ρεκόρ 1.925 περιστατικών COVID-19 και δύο θάνατοι, καταγράφηκαν τη Δευτέρα (27/12) στην Κύπρο – Στο τραπέζι νέα μέτρα

 

Νωρίς το πρωί της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Υγείας απέστειλε email στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για έκτακτη σύσκεψη ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση, χωρίς να αποκλείεται και η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 16:00 το απόγευμα.

Ανώτατες πηγές του Υπουργείου Υγείας που μίλησαν στο SigmaLive ανέφεραν ότι το Υπουργείο ανέμενε πολύ αργότερα την αύξηση κρουσμάτων λόγω της Όμικρον. Αυτό που θα οδηγήσει όμως στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων είναι οι εισαγωγές στα δημόσια νοσηλευτήρια. Παράλληλα θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ομάδα Ιχνηλάτισης πού γίνεται η διασπορά του ιού τις τελευταίες ημέρες.

Πάνω από 3.000 κρούσματα

Την άποψη ότι τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπεράσει τις 3.000 διατύπωσε ο Κωνσταντίνος Δέλτας.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο κρατικό ραδιόφωνο ο δρ. Δέλτας, καθηγητής Ιατρικής και Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου εξέφρασε την άποψη ότι τα δεδομένα είναι ανησυχητικά.

Είπε ακόμη πως το πλέον ανησυχητικό και ενδεχομένως αναπόφευκτο, είναι ότι θα ασθενήσουν και επαγγελματίες υγείας, κάτι το οποίο – όπως είπε – ίσως οδηγήσει σε αποψίλωση των νοσοκομείων. Μιλώντας στο SigmaLive ο δρ. Δέλτας εξήγησε ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων καταγράφεται εδώ και βδομάδες.

Τα χθεσινά κρούσματα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, χθες (27/12) πέθαναν δύο άνθρωποι από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 630, ενώ 1.925 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 152.685. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 1,59%.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι στις 27 Δεκεμβρίου 2021:

2 άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 630.

161 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 78 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 80,75% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

15 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 121,127 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).
1925 (ποσοστό θετικότητας: 1,59% νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 152,685.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ