Μετάλλαξη «Όμικρον»: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Εκτίναξη κρουσμάτων σε μια μέρα


Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» θα σαρώσει και εν τέλει θα εκτοπίσει την «Δέλτα»

Για την μετάλλαξη «Όμικρον», την εκτίναξη κρουσμάτων που θα επιφέρει, αλλά και για τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να αντικρούσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης (28/12) ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA ο κ. Εξαδάκτυλος, «η εκτίναξη των κρουσμάτων ήρθε μόλις σε μια ημέρα», ενώ συμπλήρωσε «μην προδικάζετε το τι θα πάρουμε ως απόφαση για τα μέτρα».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, είπε στη συνέχεια ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» θα σαρώσει και εν τέλει θα εκτοπίσει την «Δέλτα», η οποία προκαλεί σοβαρές νοσήσεις.

Αναφορικά με το ποιες ομάδες πολιτών κινδυνεύουν περισσότερο από την νέα μετάλλαξη, ανέφερε ότι η «Όμικρον» προκαλεί σοβαρό πρόβλημα σε ανθρώπους μιας ηλικίας και πάνω και κατά κανόνα μη εμβολιασμένους. «Πόσο λογικό είναι να περιοριστούν άνθρωποι και να πληγούν οικονομικά εξαιτίας όσων δεν έχουν κάνει από τον Αύγουστο αυτό που λέγαμε;, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, «ο κίνδυνος με την ‘Όμικρον’ σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμένους είναι ότι οι δραστηριότητες θα πρέπει να ανασταλούν από μόνες τους γιατί θα νοσούν ταυτόχρονα πάρα πολύ άνθρωποι. Για αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια κατά το δυνατόν ελεγχόμενη διασπορά».

«Οι εστίες υπερμετάδοσης θα περιοριστούν για να περιορίσουμε τη μετάδοση», ανέφερε τέλος ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ