ΟΑΕΔ: Έρχονται 540 προσλήψεις εργασιακών συμβούλων


ΟΑΕΔ: Την πρόσληψη 540 εργασιακών συμβούλων, προωθεί ο οργανισμός, ως ένα ακόμα μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οριστικοποιήθηκε η κατανομή των θέσεων που θα προκύψουν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2), που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Οι προσλήψεις που θα γίνουν, σύμφωνα με το workenter.gr, θα αφορούν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, ενώ θα δίνεται το δικαίωμα για άλλες δύο ανανεώσεις – παρατάσεις, συνολικής διάρκειας 16 μηνών, από 8 μήνες η κάθε μία εξ αυτών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δρομολογείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Θα υπάρχει διαδικασία μοριοδότησης για την επιλογή των τελικών δικαιούχων. Στα βασικά προσόντα που απαιτούνται, είναι η ύπαρξη πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η καλή γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και επίσης, η καλή γνώση Αγγλικών. Χρήσιμη επίσης, είναι και η εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών πάνω στο αντικείμενο εργασίας. Δικαίωμα πρόσληψης έχουν όσοι είναι ηλικίας 18 – 65 ετών.

Στα κριτήρια που έχει θεσπίσει ο ΟΑΕΔ είναι και η ύπαρξη μόνιμης ανεργίας, τουλάχιστον για έξι μήνες πριν από την προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων.

Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων θα εκκινήσει αμέσως μόλις δημοσιευθεί σε επίσημη προκήρυξη, η συγκεκριμένη απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός Ιανουαρίου. Θα δοθεί χρονικό περιθώριο 10 ημερών από την επίσημη δημοσίευση της εν λόγω απόφασης. Στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα προχωρήσουν στην επιλογή των ωφελούμενων και θα πραγματοποιήσουν την ανάρτηση των σχετικών, προσωρινών πινάκων.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίες θα εξεταστούν από τον Οργανισμό. Ακολούθως θα οριστικοποιηθεί η διαδικασία με την ανάρτηση των τελικών πινάκων των ωφελούμενων, με τις όποιες αλλαγές ενδεχομένως να έχουν γίνει, μετά και την αξιοποίηση των ενστάσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ