Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα, πόσο θα διαρκέσουν


Κακοκαιρία: Για τα έντονα φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες ώρες προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ραγδαία θα είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες, με την κακοκαιρία -κύρια χαρακτηριστικά της οποίας αναμένεται να είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες-, να κρατά μέχρι και την Πέμπτη (30/12).

Για τα έντονα φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες ώρες προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνοντας λόγο για ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει τη χώρα μας προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες με τους νοτιάδες όμως να συγκρατούν τον υδράργυρο σε υψηλές για την εποχή τιμές ιδιαίτερα από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Έντονες καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Στον παρακάτω χάρτη εντοπίζουμε τις περιοχές με τα πιο έντονα φαινόμενα. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε με τις αποχρώσεις του μπλε – ροζ αυτά θα απασχολούν περιοχές της δυτικής και νότιας χώρας, αλλά και προς τα βορειοανατολικά τμήματα.

kairos-epomenes-ores.jpg

Κακοκαιρία Τετάρτη και Πέμπτη

Το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ οι νοτιάδες θα δώσουν τη σκυτάλη στους βοριάδες οι οποίοι μέσα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ προκαλώντας πιθανόν προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Παράλληλα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αρκετούς βαθμούς φέρνοντας και πάλι κρύο σε αρκετές περιοχές ακόμη και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Μπορεί να οδηγηθούμε με κακοκαιρία μέχρι και την Πέμπτη, τα ευχάριστα νέα όμως μας τα φυλάει ο καιρός για την Πρωτοχρονιά μιας και αναμένουμε θεαματική βελτίωση των καιρικών συνθηκών με τον υδράργυρο το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς να φλερτάρει τοπικά ακόμη και με τους 20°C.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ