Κορονοϊός – Παυλάκης: Τα μέτρα έπρεπε να παρθούν από το φθινόπωρο – Εκτός ελέγχου η πανδημία


«Δεν θα πρέπει να κάνουμε τα γνωστά λάθη, τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το φθινόπωρο», ανέφερε ο κ. Παυλάκης μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα

Για την μετάλλαξη «Όμικρον» η οποία με την μετάλλαξη «Δέλτα» έχει επιφέρει «τσουνάμι» κρουσμάτων στην χώρα μας, μίλησε ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν είναι καθόλου προστατευμένοι από τη νόσηση με την νέα παραλλαγή, ωστόσο «είναι αρκετά προστατευμένοι για βαριά νόσηση, αν έχουν κάνει την τρίτη δόση πρόσφατα».

«Και η Όμικρον και η Δέλτα -που ευθύνεται για τους καθημερινούς θανάτους στην Ελλάδα- δεν σταματάνε με τίποτα, εκτός από το σταμάτιμα των επαφών» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο MEGA.

Μιλώντας για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο ίδιος ανέφερε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η «σοφία των ειδικών». «Το καθήκον της Ελλάδας και των κυβερνώντων ήταν να αποφύγει την τύχη της Πορτογαλίας τον περασμένο χρόνο, όταν έκαναν “ελεύθερα Χριστούγεννα” και μετά είχαν τσουνάμι κρουσμάτων» .

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας δεν θα πρέπει να κάνουμε τα γνωστά λάθη και να κάνουμε μόνο καινούρια λάθη» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως τα μέτρα θα έπρεπε να παρθούν από το φθινόπωρο.

«Δεν αγνοούμε τον ιό, γιατί μπορεί να καταστραφούμε. Δεν μπορούμε να λέμε ότι η πανδημία στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από οποιονδήποτε έλεγχο» πρόσθεσε ο Γιώργος Παυλάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι σωστό να λέμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι καλύτερη γιατί και αυτή «δίνει» νεκρούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ