Κορωνοϊός καραντίνα ασυμπτωματικοί: Μειώνεται σε 5 μέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς


Νέα πρωτόκολλα κορωνοϊού που αφορούν όσους έχουν μολυνθεί, αλλά παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτώματα, έφερε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στο τραπέζι η Επιτροπή των ειδικών. Συγκεκριμένα, κατά το πρωτόκολλο που εισηγήθηκε το CDC στις ΗΠΑ, η Επιτροπή αποφάσισε να μειωθεί ο υποχρωτικός χρόνος απομόνωσης των ασθενών Covid που είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτώματα στις 5 ημέρες. Υπενθυμίζουμε πως μέχρι στιγμής, όσοι πολίτες έχουν κορωνοϊό μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Επιτροπή εισηγήθηκε την υποχρωτική χρήση μάσκας και μετά την πάροδο των 5 ημερών απομόνωσης, παντού – συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού – για άλλες πέντε ημέρες.

Επιπλέον, φαίνεται πως θα υιοθετηθεί το πρωτόκολλο του CDC και στη χώρα μας, σύμφωνα με το οποίο, όσοι πολίτες είναι τριπλά εμβολιασμένοι κατά της Covid και έλθουν σε επαφή με κρούσμα, δεν θα χρειάζεται να απομονωθούν, αλλά θα συστήνεται αυστηρά να φορούν μάσκα παντού για τις επόμενες 10 ημέρες.

CDC: Επικαιροποιημένες οδηγίες για ασυμπτωματικούς ασθενείς

  • Απομόνωση και μάσκα για τουλάχιστον πέντε μέρες παντού
  • Ο χρόνος έναρξης της καραντίνας ξεκινά από την ημέρα της διάγνωσης
  • Οι κανόνες απομόνωσης ισχύουν για άτομα που έχουν μολυνθεί, για τα άτομα που είναι ανεμβολίαστα, μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένα, ή και έχουν κάνει την τρίτη δόση.

 

Μετά το πέρας των 5 ημέρων απομόνωσης

  • Στην περίπτωση που δεν έχει συμπτώματα, μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες του κανονικά, αλλά φορώντας παντού μάσκα παντού, ακόμα και στο σπίτι γύρω από άλλους, για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες.
  • Εάν εξακολουθεί να έχει συμπτώματα μετά την απομόνωση για πέντε ημέρες, θα πρέπει να μείνει στο σπίτι μέχρι να νιώσει καλύτερα και μετά να ξεκινήσει να φοράει μάσκα παντού για άλλες πέντε ημέρες.

Αύριο η εισήγηση της Επιτροπής για την επίσπευση των μέτρων

Σημειώνεται πως η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αύριο στις 12:00 προκειμένου να αποφανθεί εάν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αναχαίτιση του κύματος της Όμικρον θα πρέπει να εφαρμοστούν πριν την 3η Ιανουαρίου ή ακόμη και νωρίτερα.

Μέτρα έως και πριν την Πρωτοχρονιά “προανήγγειλε” ο Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε την Τρίτη το βράδυ – σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό – πως αν η Επιτροπή εισηγηθεί την επίσπευση των μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά, θα εφαρμοστούν προσαρμογές στη βάση των εορταστικών ημερών ως προς την λειτουργία των χώρων διασκέδασης και εστίασης.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ