Κορονοϊός: Γιατί το υπουργείο Παιδείας επιμένει ότι στα σχολεία είναι όλα καλά


Σχολεία: Παρά την τρομερή έκρηξη της πανδημίας και παρά τα προβλήματα στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιμένει ότι όλα είναι μια χαρά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας ανέλαβε χθες, άγνωστο με ποια επιστημονική ιδιότητα, να ενημερώσει τους πολίτες με διάφορα στατιστικά στοιχεία για τις αίθουσες και όχι για τους μαθητές που νόσησαν. Μας ενημέρωσε λοιπόν ότι από τις 13/9 έως τις 23/12, κάθε σχολική ημέρα έκλειναν κατά μέσο όρο 2,78 από περίπου 81.000 τμήματα (0,003%), με μέγιστο αριθμό τα 10 τμήματα (0,01%), τιμή που παρατηρήθηκε στις 26/11. Συνολικά, κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα περίπου 81.000, δηλαδή μόλις το 0,2% των τμημάτων της χώρας. Δεν αναφέρει πουθενά πόσα παιδιά νόσησαν και πόσα παιδιά είναι μέσα στις τάξεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας όλοι εμείς που έχουμε παιδιά πρέπει να ζούμε σε άλλη χώρα μάλλον αφού το υπουργείο λέει ότι στο 80% των περιπτώσεων όπου εντοπίστηκε μαθητής κρούσμα μέσα σε ένα τμήμα, δεν υπήρξε καν δεύτερο κρούσμα στο ίδιο τμήμα.

Προφανώς στο υπουργείο Παιδείας δεν έχουν ακούσει ότι χιλιάδες παιδιά νοσούν καθημερινά με άλλες ιώσεις πλην της covid 19 και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν καμία απουσία, παρά μόνο αυτές που αφορούν τον κορονοϊό. Άλλη μια επιτυχία του συγκεκριμένου υπουργείου να μην δικαιολογούνται απουσίες πλην κορονοϊού.

Και βεβαίως η ενημέρωση του υπουργείου (η οποία δεν είναι επιστημονική, αλλά στατιστική επιμένω…) μας λέει ότι «δόθηκαν 32 εκατομμύρια σελφ τεστ δωρεάν στους μαθητές αυτήν την περίοδο εντόπισαν το 84% των εργαστηριακά διαγνωσμένων κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες». Και εξάγει στη συνέχεια το συμπέρασμα ότι «τα ανοιχτά σχολεία με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους λειτουργούν αποτελεσματικά για τον εντοπισμό κρουσμάτων και τη μείωση της διασποράς στην κοινότητα».

Προφανώς στο υπουργείο θα πιστεύουν ότι τα σελφ τεστ θεραπεύουν από τον κορονοϊό γι’ αυτό έχουν τόσο μεγάλη εμμονή και τα χρησιμοποιούν ως βασικό επιχείρημα. Μάλιστα στην φαρέτρα του να μην αλλάξει τίποτα στα σχολεία, χρησιμοποιούν εσχάτως και μια δήλωση της κυρίας Αθηνάς Λινού υπέρ των ανοιχτών σχολείων μετά τις γιορτές.

Μόνο που η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού δεν είπε μόνο αυτό! Υπερτόνισε κάτι άλλο για το οποίο υπάρχει σιγή ιχθύος. Η κυρία Λινού είπε ξεκάθαρα για μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα και για μεγαλύτερες αίθουσες.

«Τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν ανοιχτά για συναισθηματικούς και ψυχολογικούς λόγους, αλλά και για λόγους ανισότητας, καθώς δεν έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ακόμα και τώρα θα πρέπει να βρεθεί λύση, μεγαλύτερες αίθουσες ή μείωση των μεγάλων τμημάτων. Δεν είναι δυνατόν όταν υπάρχουν δημόσιοι χώροι που θα μπορούσαν να μεταφερθούν κάποιες τάξεις και να έχουμε συνωστισμούς μέσα στο σχολείο. Η ένταση της διασποράς είναι μεγάλη, πρέπει να γίνει κάτι, έστω να γίνουν κάποια μαθήματα στην ύπαιθρο όταν δεν βρέχει», υπογράμμισε η κυρία Λινού.

Οι πολίτες πάντως περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις των επιστημόνων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πώς αυτά θα εφαρμοστούν μετά τις γιορτές, αφού έτσι κι αλλιώς, δυο χρόνια τώρα το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα ούτε με τις αίθουσες, ούτε με τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα. Λίγο πριν την επιστροφή των μαθητών θα ξέρουμε τι θα αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ