Δημοσιογράφος ΗΠΑ Instagram: Η Taylor Lorenz αποκαλεί την Αμερική «χώρα σκουπιδιών» για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης

Δημοσιογράφος ΗΠΑ Instagram: Μια εικόνα του υποτιθέμενου μηνύματος απαθανάτισε ένας συντηρητικός δημοσιογράφος Οι New York Times δημοσιεύουν άρθρο που λέει ότι η σημαία των ΗΠΑ «δεν μπορεί πλέον να ενώνει» την Αμερική Η δημοσιογράφος των New York Times, Taylor Lorenz, φάνηκε να αναφέρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ως «χώρα σκουπιδιών» σε μια ιστορία του Instagram που καταγράφηκε από έναν συντηρητικό ρεπόρτερ.

 

Ο συνεργάτης του Fox News, Sean Duffy, και ο πρώην αντικαταστάτης της εκστρατείας του Μπάιντεν, Kevin Walling, συζητούν τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης στη δημιουργία διχόνοιας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοσιογράφος των New York Times, Taylor Lorenz, φάνηκε να αναφέρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ως «χώρα σκουπιδιών» σε μια ιστορία του Instagram που καταγράφηκε από έναν συντηρητικό ρεπόρτερ.

Ο δημοσιογράφος του Free Beacon, Matthew Foldi, ανέβασε στο Twitter μια εικόνα της ιστορίας της Lorenz στο Instagram, στην οποία προφανώς απαντούσε σε ερωτήσεις από οπαδούς όταν κάποιος ρώτησε γιατί “η COVID δεν έχει ξυπνήσει τους νέους Αμερικανούς να πολεμήσουν για δωρεάν υγειονομική περίθαλψη”, όταν ο τεχνολογικός ρεπόρτερ της Grey Lady έπληξε την Αμερική με τη στρατηγική της.

«Ναι, αν μια  παγκόσμια πανδημία δεν βοηθήσει τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα των σκουπιδιών να αναγνωρίσουν τα προβλήματα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψής μας, τι θα κάνει», έγραψε η Lorenz, σύμφωνα με την εικόνα που κοινοποίησε ο Foldi. Οι New York Times δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το 24ωρο παράθυρο του σχολίου στα Instagram Stories φάνηκε να λήγει λίγο μετά την κοινοποίηση της εικόνας από τον Foldi.

Η Λόρεντς δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η Lorenz έχει μιλήσει ειλικρινά για τις σκέψεις της σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Λίγο μετά το υποτιθέμενο σχόλιο της Δευτέρας για “χώρα σκουπιδιών”, έγραψε:

“Αν μπείτε στα DM μου ελαχιστοποιώντας την COVID ή συμπεριφέρεστε σαν ευάλωτοι άνθρωποι, δεν έχει σημασία, σας μπλοκάρω. Δεν με νοιάζει τι “λογοτεχνία” μου στέλνετε. Να μην σας νοιάζει.”

Η Λόρεντζ πρόσθεσε: «Με ενδιαφέρει να αντιμετωπίζω μόνο ανθρώπους που παίρνουν σοβαρά αυτόν τον θανατηφόρο και αναπηρικό ιό, που καταλαβαίνουν ότι ο κορωνοϊός είναι πολύ πραγματικός και νοιάζονται για την προστασία των άλλων, ειδικά των πιο ευάλωτών μας». Αυτή την εβδομάδα, η Lorenz δημοσίευσε επίσης ένα πλαστό φυλλάδιο για το πάρτι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, το οποίο απλώς ανέφερε “Omicron” πολλές φορές, όπου οι καλλιτέχνες συνήθως περιλαμβάνονταν στη λίστα.

Τον Σεπτέμβριο, οι Times δημοσίευσαν ένα δοκίμιο γνώμης που φανταζόταν νέα σχέδια για την αμερικανική σημαία, μερικά από τα οποία έδιναν έμφαση στους διαχωρισμούς και την παρακμή στη χώρα.

“Η αμερικανική σημαία είναι ένα ισχυρό κομμάτι εθνικής εικονογραφίας, αλλά ο σχεδιασμός της άλλαζε συχνά μέχρι τις αρχές του 1900. Τι θα γινόταν αν επανασχεδιαζόταν σήμερα;

Ζητήσαμε από καλλιτέχνες και γραφίστες να δοκιμάσουν”, έγραψαν οι Times. «Μερικά είναι λειτουργικά σχέδια, άλλα καλλιτεχνικές αποδόσεις· άλλα αντιπροσωπεύουν την Αμερική όπως θα μπορούσε να είναι, άλλα πώς βλέπει ο καλλιτέχνης τη χώρα τώρα».

Ένα σχέδιο από τον Andrew Kuo έδειχνε μια σημαία χωρισμένη σε τέσσερα ορθογώνια με το ένα τετράγωνο να αποτελείται από κόκκινες και άσπρες ρίγες, ενώ τα άλλα τρία να είναι συμπαγή μπλε, κίτρινα και πράσινα ορθογώνια. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, οι κόκκινες ρίγες αντιπροσώπευαν το παρελθόν, οι άσπρες ρίγες αντιπροσωπεύουν το μέλλον, ενώ τα συμπαγή χρώματα αντιπροσωπεύουν “ανεκμετάλλευτες δυνατότητες”, “επιδιόρθωση συστημικού ρατσισμού” και “φροντίδα του πλανήτη μας”.

Ένα άλλο σχέδιο με τίτλο ” Σηκώστε κάθε φωνή και τραγουδήστε Lift Every Voice and Sing” συγχώνευσε πολλές εξέχουσες σημαίες όπως το ” Μη με πατάς» και το «Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία Don’t Tread on Me” και το “Black Lives Matter” σε ένα, ενώ ένα άλλο μονόχρωμο γκρι με αστέρια “αντιπροσωπεύει την Αμερική να παραδίδεται στην πτώση της από την εξουσία και απώλεια των ιδανικών που κάποτε αντιπροσώπευε».

Τα σχέδια ήταν από το “Snap Out of It, America!” των Times! σειρές, τις οποίες αποκαλεί «τολμηρές ιδέες» για το πώς να «ανανεωθεί το αμερικανικό πείραμα», και γρήγορα αντιμετωπίστηκαν με γελοιοποίηση. Τον Ιούνιο, το μέλος της συντακτικής επιτροπής των φιλελεύθερων Times, Mara Gay, παρατήρησε ότι ήταν «ανησυχητικό» να βλέπεις δεκάδες αμερικανικές σημαίες σε φορτηγά που ανήκουν σε υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Λονγκ Άιλαντ.

Τον επόμενο μήνα, οι Times ανέφεραν ότι η σημαία ήταν σύμβολο διχασμού στις Η.Π.Α.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here