Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα – Τι προκαλεί στο δέρμα


Μετάλλαξη Όμικρον: Η μετάλλαξη φαίνεται ότι έχει επικρατήσει και στην Ελλάδα, κάτι που φαίνεται και από τα 20.000 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη. 

Η επιδημιολογική κατάσταση σε πολλές χώρες έχει επιδεινωθεί, με πολλές χώρες να καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και τις κυβερνήσεις μία μετά την άλλη να παίρνουν μέτρα προκειμένου να αναχαιτίσουν την επιθετική διασπορά του νέου στελέχους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στα συμπτώματα της μόλυνσης με τη μετάλλαξη Όμικρον κατά το πρώτο 48ωρο, όπως φαίνεται είναι τελείως διαφορετικά από τα συμπτώματα που εκδηλώνει κάποιος που νόσησε με άλλα στελέχη, καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο πυρετός, η ανοσμία ή η αγευσία.

Τα συμπτώματα της «Όμικρον» θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα. Αναλυτικά:

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρό λαιμό
  • Πονοκέφαλο
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα

Μάλιστα, μπορεί κάποιος να νοσήσει με κορονοϊό ακόμα κι αν δεν εμφανίσει πυρετό, ενώ οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι αν κάποιος έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος θα ήταν καλό να πραγματοποιήσει ένα μοριακό τεστ και ύστερα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού, η απώλεια γεύσης και όσφρησης φαίνεται να είναι περισσότερο σπάνιο σύμπτωμα.

Σύμφωνα με τη Μirror, στην Αγγλία οι ειδικοί παρατήρησαν ότι ένα παράξενο σύμπτωμα μπορεί να είναι κοινό σε ασθενείς που μολύνθηκαν από τη νέα μετάλλαξη. Αυτό το ασυνήθιστο σύμπτωμα είναι η απώλεια της όρεξης.

Το σύμπτωμα στο δέρμα

Επίσης δημοσίευμα που βασίζεται σε μελέτη του ZOE COVID Study app, ένα από τα λιγότερο γνωστά αλλά κοινά συμπτώματα της Όμικρον είναι ένα δερματικό εξάνθημα. Μάλιστα, έχουν αναφερθεί δύο τύποι εξανθημάτων από ασθενείς θετικούς στον Covid.

Το πρώτο είναι ένα εξάνθημα τύπου κυψέλης που εμφανίζεται ξαφνικά με τη μορφή ανυψωμένων εξογκωμάτων στο δέρμα. Αυτά τείνουν να προκαλούν έντονη φαγούρα και συχνά ξεκινούν με έντονο κνησμό στις παλάμες ή τα πέλματα.

Το δεύτερο εξάνθημα εμφανίζεται ως κόκκινο και μοβ εξόγκωμα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση τα εξανθήματα αυτά συνήθως δεν προκαλούν φαγούρα και τείνουν να είναι πιο κοινά σε νεότερα άτομα. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα δερματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον Covid.

Μείωση καραντίνας

Μείωση σε πέντε μέρες του χρόνου της καραντίνας από 10 που ίσχυαν, εισηγήθηκε χθες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Οι ειδικοί συζήτησαν τις νέες οδηγίες του CDC, που συστήνει να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί. Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με το CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορονοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Αναμένεται η εξειδίκευση του μέτρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ