Θεσσαλονίκη: Ζητούσε 3.000 ευρώ και υπόσχονταν θεραπεία από τον κορονοϊό


Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σχηματίστηκε από την αστυνομία σε βάρος μιας 47χρονης γυναίκας

Νέα απάτη σε βάρος ασθενών με κορoνοϊό στη Θεσσαλονίκη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα typosthes, από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 47χρονης η οποία παρίστανε τη γιατρό και συγκεκριμένα την αναισθησιολόγο, η οποία ζήτησε ποσό 3.000 ευρώ από αντρόγυνο οι γονείς των οποίων νοσούσαν από κορoνοϊό, προκειμένου να τους προσφέρει «αγωγή» που θα τους έκανε καλά.

Η 47χρονη ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο Εισαγγελέας. Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η ίδια γυναίκα να εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση απάτης που σχετίζεται με τον κορoνοϊό.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Νοεμβρίου υπήρξε καταγγελία στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» ότι άγνωστη γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι υγειονομικός ζήτησε από συγγενείς ασθενούς 3.500 ευρώ ώστε να του βρει στον ασθενή κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επισταμένη έρευνα που διενήργησαν στο πλαίσιο κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 47χρονης ημεδαπής για εμπορία επιρροής-μεσάζοντες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η προαναφερόμενη τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με αντρόγυνο, επικαλούμενη ψευδώς ότι είναι αναισθησιολόγος γιατρός και προφασιζόμενη αφενός ότι διαθέτει εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή-θεραπεία για την πλήρη ίαση από COVID-19 και αφετέρου ότι διαθέτει γνωριμίες σε νοσοκομεία της πόλης για την διάθεση κρεβατιού σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ζήτησε και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, που αφορούσε το κόστος της θεραπείας τόσο για τον πατέρα του άντρα όσο και για τον πατέρα της γυναίκας που νοσηλευόντουσαν σε νοσοκομεία της πόλης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ