ΗΠΑ νοσηλείες παιδιών: Αυξήθηκαν κατά 30% την περασμένη εβδομάδα λόγω Όμικρον


Οι νοσηλείες παιδιών για COVID-19 αυξήθηκαν κατά 30% την περασμένη εβδομάδα, καθώς η παραλλαγή Omicron εξαπλώθηκε αστραπιαία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έως τις 28 Δεκεμβρίου, η χώρα είχε κατά μέσο όρο 260 νοσηλεία παιδιατρικού COVID-19 κάθε μέρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Μόνο στη Νέα Υόρκη, οι νοσηλείες παιδιών έχουν πενταπλασιαστεί από τις αρχές Δεκεμβρίου, σχεδόν όλες μεταξύ των μη εμβολιασμένων παιδιών. Οι γονείς θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την παραλλαγή Omicron, είπε η Δρ Sallie Permar, επικεφαλής παιδίατρος στο New York-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center στη Νέα Υόρκη.

“Το εμβόλιο είναι πολύ πιο ασφαλές από τον ίδιο τον ιό”, είπε η Πέρμαρ. “Και, λοιπόν, το να δίνετε στο παιδί σας το εμβόλιο το κρατά πιο ασφαλές από το να το αφήνετε να μολυνθεί από αυτόν τον ιό χωρίς καμία ανοσία από εμβόλιο”. Τα συμπτώματα που παρατηρούνται είναι “αρκετά σοβαρά για να εισαχθούν στο νοσοκομείο, κάτι που και πάλι αποτελεί ένδειξη ότι δεν πρόκειται μόνο για ασθένεια ενηλίκων”, πρόσθεσε. Τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω μπορούν πλέον να λάβουν εμβόλιο κατά του COVID. Ωστόσο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, μόνο το 27% περίπου των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι εμβολιασμένα. Το ποσοστό εμβολιασμού είναι ακόμη χαμηλότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες συνολικά, σε περίπου 23%.

“Πρέπει να κάνουμε τα εμβόλια για τα παιδιά. Πρέπει να τα κάνουμε υψηλότερα από ό,τι είναι, ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών”, δήλωσε η Mary Bassett, εν ενεργεία επίτροπος του Υπουργείου Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Νέα. Τα νοσοκομεία συνήθως βλέπουν αύξηση στις εισαγωγές παιδιατρικών αυτή την εποχή του χρόνου, σημείωσε η Permar. Παρά την αύξηση των νοσηλειών, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul σχεδιάζει να παροτρύνει όλους τους διευθυντές των σχολείων να κρατήσουν ανοιχτές τις τάξεις τους. Η Hochul είπε ότι είναι έτοιμη να στείλει πρόσθετους πόρους για να αποφύγει τη διακοπή της προσωπικής μάθησης.

 

“Πιστεύω ότι γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για το πώς να κρατάμε τα παιδιά μας ασφαλή και μάθαμε επίσης πόσο καταστροφικό είναι να κρατάμε τα παιδιά εκτός σχολείου, επομένως νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε”, είπε η Πέρμαρ. “Εφαρμόστε εμβολιασμό για όλα τα παιδιά του σχολείου, χρησιμοποιήστε επίσης τεστ, χρησιμοποιήστε επίσης μάσκες και το τυπικό πλύσιμο των χεριών μας και κοινωνική απόσταση για να κρατήσετε τα παιδιά στο σχολείο, ακόμη και με αυτή την αύξηση των κρουσμάτων”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ