Λάδι καρύδας: Τα θαύματα που κάνει το λάδι καρύδας για το πρόσωπό σας


Το λάδι καρύδας είναι μια πανάρχαια θεραπεία για πιο λείο και υγιές δέρμα.  Όμως, ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος; Και αν ναι, υπάρχει σωστός τρόπος για να το χρησιμοποιήσουμε; Όπως θα διαπιστώσετε, πρόκειται για ένα πολύτιμο κομμάτι στη ρουτίνα ομορφιάς και προσφέρει πάρα πολλά οφέλη, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Εδώ θα επικεντρωθούμε στα οφέλη του ελαίου καρύδας στο πρόσωπο. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας για το πρόσωπο

 Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε αυτό το λάδι για το πρόσωπό σας και να απολαύσετε τα πολλά οφέλη του.

  • Κάντε μασάζ στο δέρμα σας

 Απλώστε μια μικρή ποσότητα ζεστού λαδιού καρύδας στο δέρμα σας και κάντε μασάζ γύρω-γύρω σε κύκλους, μέχρι να απορροφηθεί τελείως από το δέρμα σας. Φροντίστε να απλώσετε μόνο όσο απορροφάται από το δέρμα. Μην χρησιμοποιησετε υπερβολική ποσότητα, που θα αφήσει παχύ στρώμα λαδιού πάνω στο δέρμα σας.

  • Ως απολέπιση σώματος

 Ανακατέψτε ζάχαρη και λάδι καρύδας ή αλάτι και λάδι καρύδας για να φτιάξετε ένα φυσικό scrub σώματος. Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο και το σώμα σας για να αφαιρέσετε τυχόν ξηρό και νεκρό δέρμα. Αφού τρίψετε το δέρμα σας, αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το με μια υγρή πετσέτα ή ξεπλύνετε το με άφθονο νερό. Είναι επίσης μια εξαιρετική θεραπεία για να αφαιρέσετε σκούρα σημάδια από τα γόνατα και τους αγκώνες σας, ώστε να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό.

  • Σαν ντεμακιγιάζ

Απλώστε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας σε ένα βαμβάκι. Στη συνέχεια σκουπίστε το δέρμα σας με αυτό, μέχρι να αφαιρεθεί το μακιγιάζ.

  • Σαν μάσκα προσώπου

Ανακατέψτε μερικές σταγόνες  βιταμίνης Ε με μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και απλώστε το στο πρόσωπό σας.  Αφήστε το για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Ταμπονάρετε το δέρμα σας να στεγνώσει. Αυτή η μάσκα αφαιρεί τις σακούλες των ματιών, προλαμβάνει την ακμή και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης ρυτίδων στο δέρμα σας.

Τα οφέλη του λαδιού καρύδας για το πρόσωπο

Το λάδι καρύδας είναι δημοφιλές για την ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα.  Περιέχει λινολεϊκό οξύ και λαυρικό οξύ που βοηθούν στην απαλότητα του δέρματος.  Λειτουργεί επίσης σαν αντιμικροβιακό για τη μείωση τυχόν λοιμώξεων. Το λάδι καρύδας περιέχει επίσης, βιταμίνη Ε και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ιδανικά για το δέρμα σας.

Μερικά από τα άλλα οφέλη που μπορεί να προσφέρει, είναι τα εξής:

  •  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από τα μάτια για να αφαιρέσει σακούλες και γραμμές.
  • Τα μικρόβια που προκαλούν ακμή σκοτώνονται και κάθε φλεγμονή μειώνεται.
  •  Οι φαγούρες ή τα εξανθήματα στο δέρμα καταπραΰνονται.
  • Είναι μια γρήγορη θεραπεία για τη μείωση της ξηρότητας στα χείλη σας.
  •  Είναι το καλύτερο φυσικό ντεμακιγιάζ.
  • Για τις έγκυες γυναίκες, είναι μια ασφαλής θεραπεία για την αφαίρεση και την πρόληψη τυχόν ραγάδων. 

Χρησιμοποιήστε κι εσείς λοιπόν αυτό το υπέροχο λαδάκι στην καθημερινότητα σας και παρατηρήστε την διαφορά! 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ