Πλεύρης μέτρα: Παρακολουθήστε live τις ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη [vid]


Live οι ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη σχετικά με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Η επίσπευση των νέων μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά ήταν αναπόφευκτη, μετά και από το τραγικό ρεκόρ κρουσμάτων που είχαμε χτες με 21.657 κρούσματα κορωνοϊού. Η μετάλλαξη Όμικρον έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα και είναι άκρως πιο μεταδοτική, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την εφαρμογή νέων πιο αυστηρών μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ότι αυστηροποιούνται οι περιορισμοί σε εστίαση και διασκέδαση, με σκοπό να ανασχεθεί κατά το δυνατόν η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. Δείτε τις ανακοινώσεις εδώ:

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης επεσήμανε πως η ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου στη χώρα επέφερε τόσο ξαφνικές αλλαγές στον προγραμματισμό της αντιμετώπισης της πανδημίας. Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ισχύσουν τα εν λόγω μέτρα από 3 Ιανουαρίου 2022, μετά λοιπόν από το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, εντούτοις οι εξελίξεις δεν μπορούν να αγνοηθούν. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί πως ενδέχεται να παρθούν και άλλα επιπρόσθετα μέτρα σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας και τον δυναμικό χαρακτήρα της νέας μετάλλαξης. Συνεπώς, αποφασίζεται ότι:

  • Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς θα κάνουμε είτε στο σπίτι, είτε με ανοιχτά εστιατόρια μέχρι τις 02:00 και χωρίς μουσική
  • Για όλες τις υπόλοιπες ημέρες, τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα του χώρου της εστίασης θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα
  • Όπως είχε αποφασιστεί, στα γήπεδα θα μπορεί να παρακολουθεί τους αγώνες το 10% των φιλάθλων με πλαφόν τα 1.000 άτομα
  • Διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ ή εναλλακτικά μάσκα υψηλής προστασίας

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ