Covid – 19 Fauci: “Οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν την απαίτηση εμβολίου για πτήσεις εσωτερικού”


Covid-19 Fauci: Ο Fauci λέει ότι η υποχρεωτική χορήγηση εμβολίου για ταξίδια εσωτερικού είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη – η κυβέρνηση Μπάιντεν απέφυγε να επιβάλει μια τέτοια εντολή Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της COVID-19, δήλωσε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν την απαίτηση εμβολίου για αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού.

Ο Fauci είπε στο MSNBC ότι οι απαιτήσεις εμβολίων αποτελούν πρόσθετο κίνητρο για τους ανθρώπους να σηκώσουν τα μανίκια τους για το εμβόλιο.

«Αν θέλετε να το κάνετε αυτό με πτήσεις εσωτερικού, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη», είπε.

Το Associated Press επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν απέφυγε να επιβάλει μια τέτοια εντολή.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν έλλειψη τεστ κορωνοϊού ως Omicron

Περίπου το 77% των δικαιούχων Αμερικανών έχουν κάνει τουλάχιστον ένα εμβόλιο.

Ο Fauci είπε στο ABC “This Week” την Κυριακή ότι η αφαίρεση μάσκας ενώ βρίσκεστε σε αεροπλάνο δεν πρέπει καν να ληφθεί υπόψη.

Το σχόλιό του ήρθε όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Southwest Airlines, Γκάρι Κέλι, είπε σε πάνελ της Γερουσίας των ΗΠΑ την Τετάρτη ότι «οι μάσκες δεν προσθέτουν πολλά, αν μη τι άλλο» στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της COVID-19 στα αεροπλάνα.

Ο Kelly είπε, «τα στατιστικά στοιχεία που θυμάμαι είναι ότι το 99,97% των παθογόνων που μεταφέρονται στον αέρα συλλαμβάνονται από το σύστημα φίλτρου [υψηλής απόδοσης σωματιδίων αέρα] που αναστρέφεται κάθε δύο ή τρία λεπτά».

«Νομίζω ότι η περίπτωση είναι πολύ ισχυρή ότι οι μάσκες δεν προσθέτουν πολλά, αν μη τι άλλο, στο περιβάλλον της καμπίνας αέρα», είπε η Kelly.

“Είναι πολύ ασφαλές και πολύ υψηλής ποιότητας σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον εσωτερικού χώρου.” Δύο αξιωματούχοι είπαν στο AP ότι οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Μπάιντεν δεν έχουν ακόμη κάνει επίσημη σύσταση για μια τέτοια απαίτηση στον πρόεδρο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ