Όμικρον: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας – Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν

Την επίσπευση νέων υγειονομικών περιορισμών έφερε η ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον και η έκρηξη κρουσμάτων σε μόλις λίγα 24ωρα.  Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, οπότε και θα επαναξιολογηθούν. Περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στην εργασία, την εστίαση και διασκέδαση ενώ αφορούν και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Πιο αναλυτικά:

Για την εργασία. Επεκτείνεται η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό έως και 50%. Παράλληλα προβλέπεται εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου με στόχο την αποσυμφόρυση των ΜΜΜ.

Για την εστίαση – διασκέδαση. Ανακοινώθηκε ωράριο λειτουργίας έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα και απαγόρευση της μουσικής. Υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Οι πελάτες θα μπορούν να παραμείνουν στο χώρο μόνο καθήμενοι ενώ ισχύουν μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι.

Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, προβλέπονται όλα τα παραπάνω μέτρα, με εξαίρεση το ωράριο λειτουργίας που θα παραταθεί μέχρι τις 2 το πρωί.

Για τα γήπεδα. Επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι θεατές έως το 10% της χωρητικότητας και πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

Για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Επίσκεψη μόνο με τη διενέργεια PCR test διάρκειας 48 ωρών.

Για τα νοσοκομεία/νοσηλευτικά ιδρύματα. Απαγόρευση εισόδου για τους ιατρικούς επισκέπτες, εντατικοποίηση των ελέγχων στα επισκεπτήρια.

Για τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους, αλλά και όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Για τα πάρτι. Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here