Νέα ΚΥΑ: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση

Στη δημοσιότητα ήρθε η νέα ΚΥΑ με τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως ανακοίνωσε χτες ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, τα μέτρα στοχεύουν στους τομείς της εστίασης και της διασκέδασης, με τους αθλητικούς χώρους να πλήττονται επίσης. Συγκεκριμένα, τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί στις 06:00 π.μ. είναι τα ακόλουθα:

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σαφώς και θα υπάρχουν περαιτέρω εξηγήσεις και εξειδικεύσεις, ενώ η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πρόκειται να συνεδριάσει ξανά μετά την Πρωτοχρονιά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here