Κύπρος – Υπουργός Υγείας: Ανεύθυνοι έμπαιναν στα αεροπλάνα θετικοί στον ιό (vid)


Σοκ προκάλεσε η αναφορά του Υπουργού Υγείας της Κύπρου ότι τουλάχιστον 70 επιβάτες τις προηγούμενες δύο ημέρες επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνα με συμπτώματα και έφτασαν στην Κύπρο διασπείροντας τον ιό.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν την υποχρεωτική διενέργεια PCR τεστ πριν ταξιδέψει κάποιος στην Κύπρο.
«Δυστυχώς αρκετός κόσμος έμπαινε στα αεροπλάνα ενώ ήταν θετικός. Εμείς δώσαμε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να επιστρέψει στην Κύπρο να περάσει τις γιορτές. Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την καλοσύνη σε εισαγωγικά της κυβέρνησης και πριν δύο μέρες είχαμε 70 άτομα να είναι θετικοί και να ταξιδεύουν.

Επειδή όσοι έρχονται στην Κύπρο κάνουν υποχρεωτικό PCR, όταν οι ειδικοί έκαναν ανάλυση των δειγμάτων του PCR τις τελευταίες ημέρες ήρθαν πανικοβλημένοι στο γραφείο μου και μου είπαν κύριε Υπουργέ όλα αυτά τα κρούσματα που έχουμε είναι με συμπτώματα που μπαίνουν στα αεροπλάνα. Αυτό το πράγμα είναι ανεπίτρεπτο. Άρα τι έπρεπε να κάνουμε; Να έχουμε 5-10 άτομα θετικά στο αεροπλάνο και να μεταδίδουν τον ιό και στα άλλα άτομα που ταξιδεύουν μαζί τους; Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους της κυβέρνησης αν δεν παίρναμε μέτρα. Ο λόγος που πήραμε αυτό το μέτρο για επιπρόσθετο PCR πριν ταξιδέψουν ήταν για να σταματήσουμε αυτούς τους επιτήδειους που εκμεταλλεύτηκαν την ευαισθησία μας να τους αφήσουμε να έρθουν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους και μετέδωσαν τον ιό. Ένας από τους λόγους που είχαμε αυτή την έξαρση ήταν αυτός», είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος είπε είναι να σταματήσουμε τα άτομα που είναι θετικά στον ιό να μπαίνουν στα αεροπλάνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ