Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για το πού θα σταματήσει το… κοντέρ – Πληροφορίες για 35.000 και άνω


Κρούσματα σήμερα: Η «ανηφόρα» των μολύνσεων μοιάζει ασταμάτητη και οι εκτιμήσεις για την Πέμπτη (30.12) αναφέρουν πως ο αριθμός θα είναι ξανά σοκαριστικός.

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό σε κανέναν. Πλέον, τα κρούσματα «σκάνε» καθημερινά στο περιβάλλον του καθενός κι αν αναλογιστεί κανείς το τι συμβαίνει γύρω του με τον κορονοϊό και την εκθετική αύξηση των ανθρώπων που νοσούν, τότε μόνο έκπληξη δεν πρέπει να προκαλούν τα νούμερα που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ.

Οι προβλέψεις για ένα ακόμα 24ωρο είναι δυσοίωνες, καθώς η εκτίμηση για τα κρούσματα της Πέμπτης (30.12) κάνει λόγο για 35.000, πιθανόν και περισσότερα. Μάλιστα, οι επιστήμονες εκτιμούν πως αυτή η αύξηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα, κάνοντας λόγο ακόμα και για 100.000 κρούσματα ημερησίως.

Ενδεικτικές είναι οι τοποθετήσεις του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κ. Χαράλαμπου Γώγου, ο οποίος εκτιμά ότι οι μολύνσεις μπορεί να φτάσουν και τις 100.000.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ακόμα βρισκόμαστε στη φάση συλλογής δεδομένων για την «Όμικρον», ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της είναι ταχύτατη κι ότι η τρίτη δόση του εμβολίου «μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι». Παράλληλα ο κ. Γώγος είπε ότι η πανδημία είναι δυναμική και καθώς τα δεδομένα αλλάζουν θα πρέπει να επανεκτιμηθούν κάποια πράγματα όπως το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και 50.000 αμα θετε παλιοψευτες σαλτιμπαγκοι.Πειτε μας,ρε αλητες.το ποσοστο θετικοτητας.Πουστιες για να κλεισουν τα μαγαζια,προς οφελος των αφεντικων σας,δολοφνοι.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ