Νέες απειλές από την Τουρκία: «Να δώσουμε στην ΕΕ ένα μάθημα» – Η απάντηση της Ελλάδας


«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδας τους» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Απειλές κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε η τουρκική κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμαν Σοϊλού, o οποίος ουσιαστικά υποστήριξε ότι η Frontex λειτουργεί με τον χειρότερο τρόπο και ότι οι υπάλληλοι της πρέπει να φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

«Η Frontex εκπροσωπεί τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους Ευρωπαίους να λογοδοτήσουν.

«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδας τους», συμπλήρωσε.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει ότι πρέπει να καταργηθεί η Frontex, κάνοντας λόγο για βρώμικο οργανισμό και μαύρη ιστορία.

Σημειώνεται η Τουρκία με την Frontex πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελικ κατηγόρησε την Ελλάδα για τυραννική συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες.

Κατηγορεί παράλληλα τον Έλληνα πρωθυπουργό για μαύρη προπαγάνδα και ότι η χώρα μας οδηγεί εσκεμμένα τους πρόσφυγες στο θάνατο.

Κάθε βάρκα που δεν ξεκινά, σώζει ζωές

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Υπ. Εσωτερικών, κ. Süleyman Soylu, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια ‘εργαλειοποίησης’ της μεταναστευτικής κρίσης και εμφανώς η προστασία των συνόρων καθιστά την Ευρώπη ισχυρή απέναντι σε εκβιαστικές απαιτήσεις.

Αυτή είναι η αποστολή της Frontex, αυτή είναι η κυριαρχική ευθύνη της χώρας μας.

Προστατεύουμε τα σύνορα μας με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Θα έπρεπε, βέβαια, η Τουρκία, εφαρμόζοντας την Κοινή Δήλωση, να είχε προλάβει – ως οφείλει – τις παράνομες αναχωρήσεις.

Με αυτό τον τρόπο θα είχε προλάβει και τα πρόσφατα θανατηφόρα ναυάγια.

Κάθε βάρκα που δεν ξεκινά, σώζει ζωές και βοηθά στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ