Νέα οδηγία: Μην κάνετε μοριακό μετά από θετικό rapid test αν είστε εμβολιασμένοι

Rapid test: Αν είστε εμβολιασμένοι και το αποτέλεσμα είναι θετικό, δεν χρειάζεται να υποβληθείτε και σε μοριακό τεστ, όπως ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έδωσε νέες οδηγίες αναφορικά με το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι εμβολιασμένοι πολίτες που κάνουν rapid test και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Όπως ανέφερε η κ. Γκάγκα, θα πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν και μοριακό τεστ, ακολουθώντας τα σχετικά πρωτόκολλα.

«Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά θετικά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος, είναι καλύτερα (οι εμβολιασμένοι) με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι και να μην πάμε για PCR», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει πως μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό μέσω μοριακού τεστ έτσι ώστε να παίρνουν και πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο δεν απαιτείται για τους εμβολιασμένους πολίτες…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here