Γαλλία: Αίρεται η απαγόρευση εισόδου Βρετανών ταξιδιωτών που ήθελαν να επιστρέψουν στις χώρες τους


Έπειτα από δύο ημέρες σύγχυσης, η Γαλλία ήρε προσωρινά τις απαγορεύσεις που εμπόδιζαν τους Βρετανούς οι οποίοι ήθελαν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να περάσουν από το έδαφός της οδικώς.

Ο αποκλεισμός αφορούσε τους Βρετανούς που είναι μόνιμοι κάτοικοι άλλων χωρών της ΕΕ, εκτός της Γαλλίας και οι οποίοι περνούν οδικώς από το γαλλικό έδαφος για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή στη μόνιμη κατοικία τους κατά την περίοδο των γιορτών. Οι επιβάτες των τρένων Eurostar και όσοι ζουν στη Γαλλία δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας είχε ζητήσει «κατεπειγόντως» εξηγήσεις εκ μέρους της γαλλικής κυβέρνησης. Την Τρίτη η διεύθυνση του Eurotunnel και η εταιρεία P&O Ferries που συνδέει ακτοπλοϊκώς τη Γαλλία με τη Βρετανία είχαν ανακοινώσει, επικαλούμενες την απόφαση του Παρισιού, ότι δεν επιτρεπόταν στους Βρετανούς πολίτες να διασχίσουν οδικώς τη Γαλλία. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας εξήγησε ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες είναι «πολίτες τρίτης χώρας» για τους οποίους δεν επιτρέπεται να περνούν τράνζιτ.

Σήμερα ωστόσο, το υπουργείο ανακάλεσε την απόφαση. Πολλοί Βρετανοί πήγαν «καλόπιστα» στη Βρετανία για τις γιορτές και τώρα «δυσκολεύονται να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους» ανέφερε το υπουργείο, ανακοινώνοντας ότι έδωσε οδηγίες στην αστυνομία των συνόρων να επιτρέπει στο εξής στους ταξιδιώτες αυτούς να περάσουν για να πάνε στις χώρες όπου επιθυμούν. Η απόφαση ισχύει τόσο για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τη σήραγγα της Μάγχης, όσο και εκείνους που μπαίνουν στη Γαλλία με το φεριμπότ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ