Συμβουλευτική γάμου: Η παραδοχή ότι χρειάζεστε βοήθεια είναι το πρώτο βήμα


Αν εσείς και ο σύζυγός σας περνούσατε μέλι, γελούσατε μαζί και κάθε στιγμή που είχατε οι δύο σας ήταν μοναδική, αλλά τώρα νιώθετε σαν να είστε εσείς το νερό κι αυτός το λάδι, τότε ίσως ήρθε η ώρα να ζητήσετε ενισχύσεις. Συμβουλευτική γάμου λοιπόν. Η παραδοχή ότι χρειάζεστε βοήθεια, μπορεί να σας φαίνεται τρομακτική ή ακόμα και ταπεινωτική. Αλλά μπορεί επίσης να σας οδηγήσει σε ένα αίσιο τέλος: μια υγιή σχέση που βασίζεται στην ανοιχτή επικοινωνία. Πώς μπορεί όμως να σας βοηθήσει η θεραπεία ζευγαριών, να αντιμετωπίσετε τα κόκκινα πανιά της σχέσης σας; Όσο νωρίτερα αναζητήσετε βοήθεια, τόσο καλύτερα, αλλά πάντα εξαρτάται από τη δυναμική του ζευγαριού. Για ορισμένα ζευγάρια, η συμβουλευτική γίνεται, όταν ο πιο απρόθυμος σύντροφος είναι τελικά πρόθυμος να συμμετάσχει, αν και συχνά αυτό συμβαίνει όταν η σχέση βρίσκεται στα πρόθυρα διαζυγίου ή χωρισμού. 

Δώστε προσοχή σε αυτά τα σημάδια και θα μπορέσετε. να βγείτε από τη φωτιά πριν καεί το σπίτι σας. 

  • Κακή επικοινωνία: Είτε έχετε πολλούς καβγάδες, είτε έχετε πάψει να μιλάτε μεταξύ σας, είτε νιώθετε να έχετε έλλειψη σωματικής ή συναισθηματικής οικειότητα, η διάγνωση είναι μια: Κακή επικοινωνία. Είναι και αυτό που στην καλύτερη περίπτωση θα σας μετατρέψει από ζευγάρι σε συγκατοίκους.
  • Προβλήματα εμπιστοσύνης: Υποψιάζεστε η είστε σίγουροι, ότι ο σύντροφός σας λέει ψέματα. Ίσως υπήρξε απιστία. Η εξαπάτηση έχει άλλωστε πολλές μορφές. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο σωματική.
  • Μια σημαντική αλλαγή ζωής: Η γέννηση ενός παιδιού, ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, η μετακόμιση, μια νέα δουλειά ή η συνταξιοδότηση, ολες αυτές οι αλλαγές, μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον γάμο σας.
  • Εθισμός: Ένας εθισμός στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον τζόγο, την πορνογραφία ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να αποβεί μοιραίο για μια σχέση.

Τα οφέλη της θεραπείας ζευγαριών:

Για να έχετε μια υγιή σχέση, χρειάζεστε τρεις πράγματα: καλή επικοινωνία, ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη. Η συμβουλευτική ζεύγους μπορεί να σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε ή να αποκτήσετε και τα τρία. Μπορεί να σας βοηθήσει να:

  • Βελτιώστε την επικοινωνία, ώστε και οι δύο να αισθάνεστε ότι ακούγεστε και συνδέεστε.
  • Ενισχύστε τον συναισθηματικό σας δεσμό. 
  • Συνεργαστείτε καλύτερα. 
  • Μειώστε το άγχος.

Υπάρχουν πολλά ζευγάρια των οποίων οι γάμοι έχουν ενισχυθεί και σωθεί με την συμβουλευτική γάμου. Γελούν περισσότερο και κάνουν περισσότερα διασκεδαστικά πράγματα. Και ποιος δεν θέλει περισσότερη διασκέδαση στη ζωή του άλλωστε; Βρείτε κι εσείς λοιπόν τον κατάλληλο θεραπευτή, που θα ταιριάζει και στους δύο σας και δουλέψτε την σχέση σας. Η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να είμαστε δυστυχισμένοι. 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ