Aρχιεπίσκοπος Κύπρου για κορονοϊό: «Επηρεάσθηκαν πολλοί από ιερείς, να ακούτε τους γιατρούς»

Μηνύματα προς όλους έστειλε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου.

O Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε φιλαρμονικές των Σωμάτων της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς οι οποίοι του είπαν τα κάλαντα.

Όπως αναφέρει η Αρχιεπισκοπή, ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, με ιδιαίτερη ευαρέσκεια παρακολούθησε την άριστη εκτέλεση των παραδοσιακών ύμνων και καλάντων. Οι ύμνοι συνοδεύονταν από μουσικά όργανα, συνδυασμός που προσέφερε ένα ηδύμολπο μελωδικό άκουσμα.

Ο Μακαριώτατος στο λόγο του ευχαρίστησε τις φιλαρμονικές για την απόδοση των καλάντων και ευχήθηκε σε όλους να έχουν ένα εποικοδομητικό νέο έτος, γεγονός που εξαρτάται πάντοτε από εμάς τους ιδίους. «Με λύπη», επισήμανε ο Μακαριώτατος, «η τελευταία ημέρα τού φετινού χρόνου, είναι οδυνηρή για τον λαό μας, αφού, εκεί που περιμέναμε να υπάρξει ύφεση στην πανδημία που μάς ταλαιπωρεί για 2 έτη, εν τούτοις, παρατηρούμε μία έξαρση. Η ασθένεια αυτή, δεν πρόκειται να φύγει εντελώς. Θα παραμείνει, ως μία ασθένεια όπως τις υπόλοιπες, για την αντιμετώπιση τής οποίας θα υπάρχουν φθηνά φάρμακα.

Δυστυχώς, επικοινώνησαν μαζί μου πολλοί τις τελευταίες ημέρες, οι οποίοι έχουν επηρεασθεί κι από ανθρώπους δικούς μας, εννοώ της Εκκλησίας. Αυτό που τους συμβούλευσα, είναι να εμπιστευθούν τους γιατρούς τους, όπως κάνουν και για τις υπόλοιπες ασθένειες. Χρειάζεται να είμαστε όλοι υπεύθυνοι άνθρωποι, να προσέχουμε και τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας. Αν ασθενήσουν οι γονείς, τα παιδιά τί θα γίνουν; Αν ασθενήσουν οι στρατιώτες, την πατρίδα ποιoς θα την φυλάγει;

Κι όλα αυτά, έχουν και πνευματικές προεκτάσεις. Ο Μέγας Βασίλειος, που θα εορτάσουμε, αγάπησε τον άνθρωπο, την εικόνα τού Θεού, και με πολλή φροντίδα τον υπηρέτησε και με υπευθυνότητα τον προστάτευσε. Αλλά κι ο μέγας Απόστολος Παύλος, είχε μαζί του συνεχώς τον Ευαγγελιστή Λουκά, που ήταν ιατρός, διότι σεβόταν κι αναγνώριζε την επιστήμη.

Εύχομαι εκ κέντρου καρδίας να ανατείλουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας, για τον λαό μας και να επιτευχθεί και η πολυπόθητη απελευθέρωση τής κατεχόμενης πατρίδας μας».

Στο τέλος, προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και αναμνηστικά δώρα. Η χορωδία τής Εθνικής Φρουράς, κατόπιν παρότρυνσης τού Μακαριωτάτου, τραγούδησε και το παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι «ο βοσκός».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here