Στυγερά εγκλήματα στην Κύπρο: Ο νεκρός σε Lamborghini, τα δύο πτώματα στο εξοχικό και ο παιδοκτόνος


Στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν την κυπριακή κοινή γνώμη, φρικαλεότητες που καταγράφηκαν για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά και άγρια φονικά που “ξεσήκωσαν” αντιδράσεις αφήνει πίσω του το 2021.

Το AlphaNews.Live κάνει αναδρομή στις ιστορίες που παρακολουθήσαμε την χρονιά που φεύγει με κομμένη την ανάσα να εκτυλίσσονται μπροστά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ή να “ξεδιπλώνονται” μέσα από ενημερωτικές ιστοσελίδες και εφημερίδες.

Το διπλό φονικό του Αμιάντου

Alraeesi Khaiat 43 ετών και Mariia Gazibagandova 33 ετών. Αυτά είναι τα ονόματα των δύο γυναικών από τη Ρωσία που έπεσαν θύματα ενός φρικαλέου εγκλήματος σε εξοχική κατοικία στην περιοχή “Κάρδαμα” του Αμιάντου. Είκοσι ημέρες μετά την εξαφάνιση τους στις 15 Νοεμβρίου 2021 από το διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν στην περιοχή Μακένζι της Λάρνακας, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν θαμμένες σε λάκκο δύο μέτρων στην μοιραία οικία. Νο1 ύποπτος για το στυγερό έγκλημα, 32χρονος Σύρος εργολάβος που διαμένει μόνιμα στη Λεμεσό.

Ενώ αρχικά αρνούνταν εμπλοκή στο άγριο φονικό στις 5 Δεκεμβρίου 2021 “έσπασε” και ομολόγησε το έγκλημα και υπέδειξε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού τον χώρο όπου έθαψε τις δύο γυναίκες. Το κίνητρο; Σύμφωνα με τον ίδιο ναρκωτικά, αγοραίος έρωτας και διαπληκτισμός με τα θύματα για τα θρησκευτικά του πιστεύω και τον… ανδρισμό του. Τα τεκμήρια στην σκηνή της διπλής γυναικοκτονίας και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα οδήγησαν στη σύλληψη άλλων τριών υπόπτων, μεταξύ των οποίων ο αδελφός του που στις καταθέσεις του κατέρριψε ισχυρισμούς του 32χρονου.

Τη σκότωσε γιατί… ήθελε να πεθάνει ήσυχα

Τη νύχτα του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου 2021, η Πάφος συγκλονίζεται στο άκουσμα άγριου φονικού στην κοινότητα της Τρεμιθούσας. Θύμα 75χρονη Βρετανίδα και δράστης ο 74χρονος σύζυγος της που διέμεναν μόνιμα στην Κύπρο. Το σήμα στις Αρχές για το στυγερό έγκλημα έφτασε στις Αρχές μέσω Interpol, αφού ο φερόμενος συζυγοκτόνος είχε ενημερώσει με ηλεκτρονικό μήνυμα τον αδελφό του που διαμένει στη Βρετανία, ότι θα αφαιρούσε τη ζωή της 75χρονης. Ο λόγος;

Έπασχε από λευχαιμία και υποστηρίζει ότι η ίδια ήθελε να πεθάνει. Ο δράστης φαίνεται να επιχείρησε να βάλει επίσης τέρμα στη ζωή του και τραυματισμένος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάφου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Η νεκροτομή πο διενεργήθηκε στη σορό της 74χρονης δεν έριξε “φως” στα ακριβή αίτια θανάτου της, ωστόσο ο συζυγοκτόνος φέρεται να ομολόγησε ότι την στραγγάλισε. Περαιτέρω λεπτομέρειες, αναμένεται να καταδείξουν οι ιστοπαθολογικές και επιστημονικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν στα δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό της άτυχης γυναίκας.

Έγκλημα στην πολυκατοικία του Παρισσινού

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Νοεμβρίου 2021 και το ρολόι δέκα το βράδυ. Στα σκαλιά πολυκατοικίας στον Παρισσινό όπου διαμένουν μετανάστες, πέφτει νεκρός από μαχαίρι 28χρονος αιτητής πολιτικού ασύλου από το Κογκό. Αιτία; Όπως ομολόγησε ο 25χρονος συγκάτοικος και συμπατριώτης του που συνελήφθη από τις Αρχές ως ύποπτος για το στυγερό έγκλημα, τσακώθηκαν στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν για το… φαί. Για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 36χρονο, επίσης ύποπτο για το άγριο φονικό.

Η υπόθεση αναδεικνύει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαμένουν δεκάδες μετανάστες από Αφρικανικές χώρες. Στη μοιραία πολυκατοικία σπεύδουν Αστυνομία και Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, που εντοπίζουν παράνομους διαμένοντες και λαμβάνουν μέτρα για βελτίωση των συνθηκών. Το εν λόγω κτίριο, δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στο επίκεντρο των Αρχών, καθώς είχαν προηγηθεί καβγάδες, διαπληκτισμοί και συμπλοκές μεταξύ των ενοίκων.

Τον σκότωσε για το πάρκινγκ

Ανείπωτο πόνο και θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του 29χρονου Σταύρου Αντωνίου, έξω από την οικία του στο Γέρι.

Έπεσε νεκρός από πυρά γείτονα του, ο οποίος ομολόγησε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας ότι ότι πυροβόλησε στο κεφάλι τον 29χρονο γείτονα του και τον πατέρα του με δίκαννο, επειδή ήταν εξοργισμένος μαζί τους, όταν την παραμονή του φόνου τους άκουσε να γελούν και θεώρησε πως τον κοροίδευαν. Ανάφερε επίσης πως διαπληκτιζόταν συχνά με τους γείτονες τους για την στάθμευση των οχημάτων τους, ωστόσο αρνήθηκε την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Η λογομαχία το μοιραίο πρωί η οποία κατέληξε στο στυγερό έγκλημα, ξεκίνησε όταν απρόκλητα ο 58χρονος άρχισε να πετάει ντομάτες στην αυλή των θυμάτων, την ώρα που αυτοί επισκεύαζαν την ράμπα του γκαράζ. Εκτός εαυτού συνέχισε, πετάγοντας προς το μέρος τους ένα στελίφι. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, ο 52χρονος αντέδρασε λέγοντας του ότι «θα σε κάμω να φύεις νύχτα, θα σε θάψω». Τότε, ο 58χρονος μπήκε στο σπίτι, άρπαξε το κυνηγετικό και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 29χρονο από απόσταση 4 μέτρων και πυροβόλησε τον 52χρονο, μπροστά στα έντρομα μάτια των γειτόνων. Επιχείρησε να διαφύγει ωστόσο ανακόπηκε από δυο αστυνομικούς, εναντίον των οποίων αρχικά έστρεψε το όπλο, αλλά στη συνέχεια παραδόθηκε…

Ο νεαρός που διέμενε σε διαμέρισμα πάνω από το πατρικό του, τον Νοέμβριο του 2019 είχε παντρευτεί την αγαπημένη του Λουκία και μαζί έκαναν όνειρα για μια όμορφη ζωή…

Σκότωσε τον γιο και τη γυναίκα του

Ήταν πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου 2021 όταν στους Εργάτες γράφτηκε μια από τις μεγαλύτερες οικογενειακές τραγωδίες που συγκλόνισαν ποτέ την κυπριακή κοινή γνώμη. Μπροστά στα μάτια του επιζώντα 25χρονου γιου της οικογένειας, πατέρας ηλικίας 59 ετών σκότωσε τη σύζυγο του ηλικίας 52 ετών και τον γιο του ηλικίας 20 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στους ανακριτές της υπόθεσης σε προφορική κατάθεση, ο νεαρός ξύπνησε από δυνατές φωνές που προέρχονταν από το υπνοδωμάτιο των γονιών του και κατευθυνόμενος στο χώρο δέχτηκε επiθεση από τον 59χρονο, ο οποίος επιχείρησε να τον στραγγαλίσει με συρματόσχοινο.

Ακολούθως ο δράστης επιτέθηκε στην 52χρονη με μαχαίρι και άρχισε να της καταφέρνει τα φονικά χτυπήματα από το υπνοδωμάτιο μέχρι την βεράντα της οικίας, όπου εντοπίστηκε νεκρή. Το θύμα φαίνεται να προσπάθησε να διαφύγει από την μανία του δράστη, καθώς μαχαιριές διαπιστώθηκαν στην πλάτη και τον θώρακα της. Ο 59χρονος συνέχισε το αποτρόπαιο έργο του “κόβοντας” το νήμα της ζωής στον 20χρονο γιο του, που εντοπίστηκε νεκρός στον διάδρομο του σπιτιού και επιτέθηκε για δεύτερη φορά στον 25χρονο, χτυπώντας τον με το φονικό μαχαίρι.

Οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας που έσπευσαν στο μοιραίο σπίτι στους Εργάτες και ανέλαβαν τη διερεύνηση της οικογενειακής τραγωδίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές σκηνικό, διπλού φονικού. Τα πτώματα μητέρας και γιου κείτονταν ανάμεσα σε αναποδογυρισμένα έπιπλα, σπασμένες ηλεκτρικές συσκευές και διαλυμένο οικιακό εξοπλισμό, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι ο δράστης παρέσερνε ότι έβρισκε στο πέρασμα του και ενδεχομένως να καταλήφθηκε από αμοκ κατά την διάπραξη του στυγερού εγκλήματος.

Ως επιθετική περιγράφεται η συμπεριφορά του δράστη και κατά τη διάρκεια της σύλληψης του σε εγκαταλελειμένο υποστατικό στην περιοχή των Χαλεπιανών, όπου κρύφτηκε έχοντας μαζί του δύο μαχαίρια. Φέρεται μάλιστα να επιτέθηκε στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, όταν έφτασαν στα ίχνη του μετά απο πληροφορία που δέχτηκαν από πολίτη.

Νεκρός o “Mαριούθκιας” μέσα στην υπερπολυτελή Lamborghini

Τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας που έφτασαν πρώτοι στη σκηνή του στυγερού εγκλήματος στο δρόμο Μενεού-Περβολιών γύρω στις εννέα το βράδυ της Δευτέρας 19 Απριλίου 2021, δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να αναγνωρίσουν το νεκρό πρόσωπο που κειτόταν στη θέση του οδηγού της υπερπολυτελούς Lamborghini. Επρόκειτο για τον 34χρονο Μάριο Γεωργίου, γνωστό και ως “Μαριούθκια.”

Οι δράστες, που φαίνεται να γνώριζαν καλά τις κινήσεις του θύματος, τον ανέμεναν κρυμμένοι πίσω από κυπαρίσσια και σε σημείο του δρόμου όπου υπάρχει μικρή στροφή και κύρτωμα, που ανάγκασαν τον 34χρονο να ελαττώσει ταχύτητα. Τα φονικά πυρά τον πέτυχαν εν κινήσει, ενώ το όχημα παρεξέκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε δέντρο.

Ο 34χρονος είχε εκφράσει πολλές φορές φόβους για τη ζωή του, τόσο στην Αστυνομία όσο και σε στενούς του φίλους και συνεργάτες. Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ποινικό αδίκημα, ενώ ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών. Από την πρώτη στιγμή οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας εκτίμησαν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και έψαξαν την άκρη του “νήματος” στις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκετο το 34χρονος.

Νεκρός ο πεθερός του “Μαριούθκια”

Οκτώ μήνες μετά και συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου 2021, ο 53χρονος Αντρέας Ευαγγέλου και πεθερός του “Μαριούθκι” πέφτει νεκρός από σφαίρες στυγνού εκτελεστή. Το θύμα, μόλις είχε σταθμεύσει το όχημα του στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην περιοχή του Μακένζι στη Λάρνακα και δέχτηκε τα φονικά πυρά ενώ βρισκόταν στη θέση του οδηγού.

Οι έρευνες και εξετάσεις μελών του ΤΑΕ Λάρνακας στη σκηνή του εγκλήματος, αλλά και εικόνες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκεται εγκατεστημένο στην περιοχή της μοιραίας πολυκατοικίας, κατέδειξαν ότι οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ. Ακολούθησαν το θύμα στον χώρο στάθμευσης και ο ένας, κατέβηκε από την μοτοσικλέτα και κατάφερε στον 53χρονο τα φονικά πυρά.

Η νεκροτομή στη σορό του 53χρονου κατέδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από έξι σφαίρες πυροβόλου όπλου, που έπληξαν ζωτικά όργανα του θύματος.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι “πίσω” από το άγριο φονικό κρύβεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ το θύμα δεν είχε απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία.

“Έφυγε” δύο μήνες μετά…

Δύο μήνες μετά την απόπειρα φόνου εναντίον του ο 75χρονος ταπετσάρη ο οποίος δέχτηκε επίθεση ενώ βρισκόταν στο εργαστήριο του στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 στη Λεμεσό. Ο ηλικιωμένος έκτοτε έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τελικά, δύο μήνες μετά, υπέκυψε σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης όπου νοσηλευόταν. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 39χρονος ύποπτος που τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση αντιμετωπίζει κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου.

Ο 75χρονος ιδιοκτήτης εργαστηρίου βρισκόταν εντός του υποστατικού του, μαζί με τον 72χρονο συνέταιρο του, άγνωστο πρόσωπο εισήλθε σε αυτό και αφού τον ζήτησε με το όνομα του, «χωρίς αιτία, χωρίς να προηγηθεί οτιδήποτε άλλο, του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά με τα χέρια του στο πρόσωπο». Το θύμα έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, ενώ ο δράστης συνέχισε να τον κτυπά, κλωτσώντας τον στο πρόσωπο, ενώ χτυπήματα δέχθηκε και ο 72χρονος, στην προσπάθεια του να σταματήσει τον άγνωστο άνδρα. Ακολούθως ο δράστης αναχώρησε από τη σκηνή με διπλοκάμπινο όχημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ