ΕΟΠΥΥ σύμβαση κλινικές: Διακοπή σύμβασης ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές που δεν αναλαμβάνουν Covid περιστατικά

Το υπουργείο Υγείας διακόπτει από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 την συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες δεν εξυπηρετούν περιστατικά Covid. Στα πλαίσια της συνεργασίας του υπουργείου με τον ιδιωτικό τομέα, απαιτούνται κατ’ ελάχιστον 300 κλίνες νοσηλείας για τον κορωνοϊό. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται αυτές τις κλίνες πάρα πολύ, έτσι ώστε να προτεραιοποιηθούν οι νοσηλείες και να φύγει λίγο από το βάρος που πέφτυ στο ΕΣΥ. Αν και από το υπουργείο Υγείας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι όλες οι ιδιωτικές κλινικές θα αποδειχθούν πρόθυμες στο σύνολό τους να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας που μαστίζει την Ελλάδα 2 χρόνια τώρα, εντούτοις η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα διακοπεί άμεσα για τις ελάχιστες κλινικές που δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργείου Υγείας

Από το Υπουργείο οι οδηγίες είναι σαφείς και αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για να δώσουν το χέρι βοηθείας και οι ιδιωτικές κλινικές στον Γολγοθά που ανεβαίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας: “Από τη Δευτέρα 03.01.22 ενεργοποιείται το επικαιροποιημένο σχέδιο συνεργασίας του Yπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές που στοχεύει να ενισχύσει το ΕΣΥ στην Αθήνα με επιπλέον τουλάχιστον 300 απλές κλίνες νοσηλείας για Covid περιστατικά. Ήδη το ΕΣΥ ενισχύεται από τις ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, με την αρωγή σε διαχείριση περιστατικών και στις περιοχές όπου υπήρξε ανάγκη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία με ένταξη σε αυτό άνω των 700 απλών κλινών για διαχείριση Covid και non-Covid περιστατικών από ιδιώτες. 

Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των ιδιωτικών κλινικών είναι απολύτως συμβατή με όσα έχει ζητήσει το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, στις λίγες ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα και δεν θα συμμετάσχουν, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και Covid περιστατικών.”

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here