Γιορτάζουμε το 2022 την εποχή της Όμικρον: Το κύμα ανησυχίας για την παραλλαγή οδήγησε σε ακυρώσεις


Γιορτάζουμε το 2022 την εποχή της Όμικρον: Οι εορτασμοί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε όλον τον κόσμο έχουν τροποποιηθεί – ή ακυρωθεί – καθώς η παραλλαγή όμικρον του κορωνοϊού συνεχίζει να είναι αχαλίνωτη. Αξιωματούχοι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προειδοποιήσει τους θεατές σε πάρτι στη Σκωτία και την Ουαλία να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην Αγγλία κατά την έναρξη του 2022 – αν και δεν υπάρχει επίσημη ταξιδιωτική απαγόρευση. Ένας στους 15 ανθρώπους στο Λονδίνο είχε COVID-19 την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους κατοίκους να κάνουν ένα γρήγορο τεστ για τον κορωνοϊό πριν βγουν έξω και συναντηθούν με άλλους ή για να γιορτάσουν σε εξωτερικούς χώρους.

Η Metro ανέφερε την Παρασκευή ότι ορισμένα πυροτεχνήματα θα γίνουν στο Λονδίνο μετά την ακύρωση της ετήσιας δημόσιας προβολής και ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να τα παρακολουθούν μόνο στην τηλεόραση.

Στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, το οποίο παραδοσιακά φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι της Πρωτοχρονιάς στην Ευρώπη, οι κάτοικοι έχουν παροτρυνθεί να μείνουν στο σπίτι. Συγκριτικά, η Αυστραλία προχώρησε με τις γιορτές της, στέλνοντας χιλιάδες πυροτεχνήματα πάνω από τη Γέφυρα του Λιμανιού και την Όπερα του Σίδνεϊ – παρόλο που οι υγειονομικές αρχές εκεί ανέφεραν ρεκόρ 32.000 νέων κρουσμάτων ιού, με πολλά στην πόλη της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η γειτονική Νέα Ζηλανδία επέλεξε να αντικαταστήσει το σόου των πυροτεχνημάτων της στο Ώκλαντ με ένα φωτιστικό που προβάλλεται σε ορόσημα σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει τα πλήθη από τη συγκέντρωση.

Στην Ιαπωνία, επισκέπτες με μάσκες γέμισαν ναούς και ιερά.

Στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, η ετήσια τελετή κουδουνιών της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκε λόγω αύξησης των κρουσμάτων, αλλά ένα προηχογραφημένο βίντεο θα μεταδοθεί διαδικτυακά και στην τηλεόραση. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία σχεδίαζαν να γιορτάσουν από τα σπίτια τους λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και άλλων περιορισμών. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας απαγόρευσε πολλούς εορτασμούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – συμπεριλαμβανομένων των πυροτεχνημάτων στην Τζακάρτα – και το Βιετνάμ ακύρωσε παραστάσεις πυροτεχνημάτων και εορτασμούς.

Ένας αστυνομικός του Δελχί φρουρεί καθώς άλλο προσωπικό περιπολεί το Connaught Place, τη διάσημη και παλαιότερη εμπορική περιοχή του Δελχί, εν μέσω περιορισμών που επιβάλλονται λόγω αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων COVID-19, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Νέο Δελχί, Ινδία, Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 Τρεις χιλιάδες άνθρωποι σχεδίαζαν να παρακολουθήσουν μια συναυλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Χονγκ Κονγκ και οι αρχές της Ταϊλάνδης θα επιτρέψουν να συνεχιστούν τα πάρτι και τα πυροτεχνήματα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στην ηπειρωτική Κίνα, η κυβέρνηση της Σαγκάης ακύρωσε ένα ετήσιο σόου με τα φώτα και δημοφιλείς ναοί στη Ναντζίνγκ, στη Χανγκζού και σε άλλες μεγάλες πόλεις ακύρωσαν τις τελετές «τυχερών κουδουνιών» της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Ενώ το Σαν Φρανσίσκο ακύρωσε την επίδειξη των πυροτεχνημάτων του, ο ετήσιος εορτασμός της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη εξακολουθεί να υπάρχει, αν και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των ατόμων που θα επιτρέπονται στην περιοχή θα είναι περιορισμένος. Ωστόσο, η μπάλα θα πέσει με ένα πλήθος περίπου 15.000 θεατών που θα πρέπει να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού και να φορέσουν μάσκες. Το κομφετί πετά μετά την πτώση της μπάλας της Παραμονής στην Times Square σε μια σχεδόν άδεια πλατεία λόγω του lockdown για την COVID-19, νωρίς την Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021.

Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, έχει προγραμματιστεί να δώσει τον όρκο του στην Times Square μετά την πτώση της μπάλας.

Ο ραπ καλλιτέχνης και ηθοποιός LL Cool J ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την εκδήλωση επειδή είχε βγει θετικός στην covid-19.

Οι εκτεταμένες λοιμώξεις μάστισαν τη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο και τα κρατικά στοιχεία έδειξαν ότι το Big Apple ανέφερε αριθμό ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων την Τρίτη.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ έχουν εκτοξευθεί στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί, και η άνοδος που τροφοδοτείται από την όμικρον βάζει τα παιδιά στα νοσοκομεία σχεδόν σε αριθμούς ρεκόρ – ειδικά εκείνα που δεν είναι εμβολιασμένα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 21-27 Δεκεμβρίου, κατά μέσο όρο 334 παιδιά 17 ετών και κάτω εισήχθησαν την ημέρα σε νοσοκομεία με κορωνοϊό, αύξηση 58% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ