Αυστραλία κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων για την Αυστραλία στην απαρχή του 2022


Η Αυστραλία ξεκίνησε το 2022 με έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid-19. Η επιδημία με επίκεντρο τις ανατολικές πολιτείες αυξήθηκε και η Νέα Νότια Ουαλία χαλάρωσε τους κανόνες απομόνωσής της για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονταν με τον ιό. Η Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, και η Βικτώρια ανήρτησαν και οι δύο καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων 22.577 και 7.442 αντίστοιχα το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Υπήρξαν τέσσερις θάνατοι λόγω της Covid στη Νέα Νότια Ουαλία και εννέα στη Βικτώρια, ανεβάζοντας τον εθνικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία σε περισσότερους από 2.250.

 

Πού σημειώνονται τα κρούσματα στην Αυστραλία;

Συμπεριλαμβανομένων των κρουσμάτων στο Κουίνσλαντ, την Τασμανία και την Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας, το Σάββατο είχε ήδη σημειώσει εθνικό ρεκόρ 33.161 κρουσμάτων, ξεπερνώντας τα 32.946 της Παρασκευής, ακόμη και πριν δημοσιοποιηθούν οι αριθμοί από τη Νότια Αυστραλία, τη Δυτική Αυστραλία και τη Βόρεια Επικράτεια. Όλες οι πολιτείες της Αυστραλίας, εκτός από τη Δυτική Αυστραλία, έχουν αρχίσει να ζουν με τον ιό μετά από υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού και η χαλάρωση των περιορισμών έχει ωθήσει τα κρούσματα υψηλότερα. Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας άλλαξε τους κανόνες απομόνωσής της για τους ασυμπτωματικούς εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που είχαν χαρακτηριστεί ως άτομα στενής επαφής με κρούσμα Covid, δίνοντάς τους εξαίρεση εάν θεωρούνται κρίσιμοι για τον χώρο εργασίας τους.

Μέσα σε αυτό το ανησυχητικό πλαίσιο, η Κυβέρνηση της Τασμανίας επαναφέρει την κατηγορία “υψηλού ρίσκου” με περιορισμένες μετακινήσεις εκτός συνόρων. Πρόκειται για μια προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας, καθώς φαίνεται πως στην Αυστραλία ακόμη και η ελάχιστη χαλάρωση οδηγεί σε αυξημένα κρούσματα και νέους θανάτους. Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και για το ACT (Australian Capital Territory), άρα την πρωτεύουσα. Στο ACT οι περιορισμοί λαμβάνονται ακόμα και με 97% ποσοστό εμβολιασμού με τις δύο δόσεις εμβολίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ