Ισραήλ Florona: Ο συνδυασμός Covid και γρίπης καταγράφηκε στο Ισραήλ

Το Ισραήλ φέρεται να κατέγραψε το πρώτο κρούσμα της Florona, το οποίο πιστεύεται ότι είναι διπλή μόλυνση της Covid-19 και της γρίπης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πρώτο κρούσμα αυτού καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα σε έγκυο γυναίκα που εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Rabin για να γεννήσει. Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι η νεαρή γυναίκα δεν ήταν εμβολιασμένη. Τα νέα της Florona έρχονται σε μια εποχή που ο κόσμος μάχεται μια νέα έκρηξη της πανδημίας SARS-CoV-2 που οδηγείται από τη νέα παραλλαγή Omicron, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική τον Νοέμβριο του 2021. Η ταχέως μεταδιδόμενη παραλλαγή έχει ήδη εξαπλωθεί στις περισσότερες από τις χώρες και έχει ξεπεράσει την προηγούμενη παραλλαγή Delta στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και η Delmicron.

Πόσο ανησυχητική είναι η Florona;

Η Florona, ωστόσο, δεν είναι μια νέα παραλλαγή, για να διαλύσει τις αμφιβολίες, καθώς πιστεύεται ότι είναι η εμφάνιση γρίπης και κορωνοϊού ταυτόχρονα. Ισραηλινοί γιατροί είπαν ότι η Φλορόνα μελετάται καθώς το Ισραήλ έχει δει μια αύξηση των κρουσμάτων γρίπης τις τελευταίες εβδομάδες. Η Δρ. Nahla Abdel Wahab, γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Καΐρου, είπε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι η Florona μπορεί να υποδηλώνει σημαντική κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς δύο ιοί εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα ταυτόχρονα. Το Ισραήλ έχει ήδη αρχίσει να χορηγεί τέταρτα εμβόλια κατά της Covi-19 την Παρασκευή σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι ειδικοί επισήμαναν επίσης την Delmicron, έναν συνδυασμό των παραλλαγών Delta και Omicron, που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το κύμα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το Delmicron, επίσης, δεν είναι μια νέα παραλλαγή αλλά η επίθεση των στελεχών Delta και Omicron μαζί. Σχολιάζοντας το Delmicron, ο επικεφαλής ιατρός της Moderna, Δρ Paul Burton, είπε ότι είναι πιθανό και τα δύο στελέχη να μπορούν να ανταλλάξουν γονίδια και να ενεργοποιήσουν μια πιο επικίνδυνη παραλλαγή. «Υπάρχουν σίγουρα δεδομένα, έχουν δημοσιευτεί και πάλι κάποιες εργασίες από τη Νότια Αφρική νωρίτερα από την πανδημία, όταν οι άνθρωποι – και σίγουρα οι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι – μπορούν να φιλοξενούν και τους δύο ιούς», είπε ο Μπάρτον, σύμφωνα με την Daily Mail.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here