Λευτέρης Πετρούνιας: Ο βασιλιάς των κρίκων σε μια απολαυστική συνέντευξη

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την ενόργανη γυμναστική.

Ο βασιλιάς των κρίκων έχει κάνει τους Έλληνες πολλές φορές υπερήφανους χάρη στο ταλέντο και την αστείρευτη αγάπη που τρέφει για την πατρίδα. Ωστόσο, μια και μόνο εσφαλμένη έκφραση εκ μέρους του στο πλαίσιο του #MeToo στάθηκε αρκετή για να γκρεμιστεί το βάθρο στο οποίο πολλοί τον είχαν τοποθετήσει.

Ο ίδιος ζήτησε άμεσα συγγνώμη θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Όμως ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δεν του έχουν συγχωρήσει τον τρόπο με τον οποίο μίλησε τότε.

Η συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για το άλλο του μισό στη ζωή, την επίσης αθλήτρια Βασιλική Μιλλούση: “Δεν ξέρω πόσο περισσότερο μπορώ να ενωθώ με την Βασιλική. Πέρα από αγαπημένο ζευγάρι, με την Βασιλική είμαστε και «αδελφές ψυχές», έχει κάνει πάρα πολλά για μένα, το έχω πει και δημοσίως πολλές φορές αυτό…Είχαμε χωρίσει για ένα διάστημα για 3-4 μήνες, είναι δύσκολο να συμβαδίσεις στον πρωταθλητισμό. Η Βασιλική έκανε πρώτη νύξη κι εγώ ένιωθα ότι χρειαζόμαστε χρόνο κι όταν κατάλαβα ότι έχω σοβαρές πιθανότητες να τη χάσω. Στα μισά του καλοκαιριού συνειδητοποίησα έχασα τον στόχο μου χωρίς τη Βασιλική”. 

Για τους πρόσφατους Ολυμπιακούς: “Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν επεισοδιακοί έτσι κι αλλιώς, λόγω του κορωνοϊού. Αντί να πάμε πολύ νωρίς στο Ολυμπιακό Χωριό για να συνέλθουμε από το μακρύ ταξίδι, πήγαμε βάσει πρωτοκόλλου μόλις 4 ημέρες πριν από τους προκριματικούς αγώνες. Μία ημέρα πριν από τον προκριματικό αγώνα, άκουσα ένα «κρακ» στο χέρι μου και σε αυτό οφείλεται η επέμβαση που έκανα πριν από λίγο καιρό. Υπό τέτοιες συνθήκες έκανα δέκα ημέρες διπλές προπονήσεις. Λυπήθηκα πολύ που δεν πήρα το χρυσό μετάλλιο, αλλά και ανακουφίστηκα, καθώς λυτρώθηκα από όλο αυτό”.

Τέλος, για την παρεξήγηση που προκλήθηκε στα πλαίσια δηλώσεών του για το #MeToo: “Εγώ αντιλήφθηκα την ίδια στιγμή ότι ήταν λίγο πιο έντονο. Διατυπώθηκε λάθος η σκέψη μου, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος με γνωρίζει λίγο ως άνθρωπο, θα γνωρίζει το ότι είμαι πάντα μπροστά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με οποιαδήποτε ευπαθή κοινωνικά ομάδα. Πέρα του ότι ζήτησα με όλη μου την καρδιά συγγνώμη, σαφώς είμαι κατά της βίας, οποιασδήποτε μορφής. Δώσαμε πολλή περισσότερη σημασία από ό,τι θα έπρεπε σε αυτό το λάθος σε σύγκριση με το πόσο δίπλα είμαι σε οτιδήποτε συμβαίνει. 

Γνωρίζετε πολύ καλά τι μπορεί να συμβαίνει στα social media. Δέχτηκα την κριτική, αναγνωρίζοντας το λάθος, όπως ακούστηκε. Καλώς τη δέχτηκα. Όταν βγαίνεις και λες κάτι δημόσια, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς την κριτική. Βέβαια δεν μπορώ να δεχτώ και με ενόχλησε ότι έγραφαν κατάρες για τα παιδιά μου, ενός και δύο χρονών. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Θες να κρίνεις αυτό που είπα; Το δέχομαι, καλώς. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να μη με γνωρίζεις και να κάτσεις και να με κράξεις τόσο άδικα με κατάρες εμένα και την οικογένειά μου. Εγώ δε θα μπορούσα να το κάνω, δε θα μου πήγαινε το χέρι”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here