Μητσοτάκης: Πολύ σύντομα θα έρθουν στην Ελλάδα νέα φάρμακα για τον κορωνοϊό

‘’Θα είμαστε από τους πρώτους στην Εύρωπη που θα παραλάβουν τα νέα φάρμακα για τον κορωνοϊό’’ είπεο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, το Νοσοκομείο Σωτηρία.

Πολύ σύντομα θα έρθουν στην Ελλάδα και τα καινούργια φάρμακα για τον κορωνοϊό  που θα χορηγούνται τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αλλά είπε να μην εφησυχάζει ο κόσμος και οι ανεμβολιαστοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν καθώς θα καταλήξει να διασωληνωθεί, είπε .

  • Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, αρμόδια για τις Υπηρεσίες Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ήθελα να βρεθώ σήμερα μαζί σας, πρώτη μέρα του χρόνου, για να σας πω και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ότι έχετε κάνει αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους 22 μήνες. Ξέρω ότι αισθανόμαστε μερικές φορές σαν να είμαστε εγκλωβισμένοι στο Μύθο του Σίσυφου, που σπρώχνουμε την πέτρα στην κορυφή του βουνού για να ξανακυλήσει πίσω και να αρχίσουμε πάλι από την αρχή.

  • Όμως πιστεύω ότι σήμερα, σε σχέση με το που ήμασταν πέρυσι, παρά τις δυσκολίες της Όμικρον είμαστε σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση. Έχουμε πρώτα και πάνω από όλα τα εμβόλια, οκτώ στους δέκα ενήλικες πια στη χώρα μας είναι εμβολιασμένοι και αυτό είναι σίγουρα μία επιτυχία της επιχείρησης «Ελευθερία». Θέλουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά αυτά γιατί, εσείς το ξέρετε καλύτερα από όλους, οι πιο πολλοί οι οποίοι τελικα καταλήγουν να διασωληνώνονται και εδώ στο δικό σας το νοσοκομείο είναι ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Και όποιος μας ακούει σήμερα, ανεμβολίαστος συμπολίτης μας, θα πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να είναι αυτός ο οποίος θα καταλήξει εδώ να διασωληνωθεί, να δίνει τη μάχη για τη ζωή του ενώ, αν είναι εμβολιασμένος, έχει 20 φορές μικρότερη πιθανότητα να καταλήξει σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

  • Ταυτόχρονα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο έχουμε φροντίσει να ενισχύσουμε κι άλλο την άμυνα του συστήματος υγείας, ειδικά εδώ στην Αττική, επιστρατεύοντας και όλες τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Και επειδή εδώ υπάρχουν διάφορες συζητήσεις οι οποίες γίνονται σχετικά με το ποιος σηκώνει το πραγματικό βάρος, η αλήθεια είναι ότι το Εθνικο Συστημα Υγείας σήκωσε σχεδόν όλο το βάρος της αντιμετώπισης του Covid, όμως ο ιδιωτικός τομέας όποτε χρειάστηκε, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο συμμετείχε και συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια. Έτσι θα γίνει και τώρα εφόσον αυτό χρειαστεί ειδικά εδώ στην Αττική.

Δείτε το βίντεο απο την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Σωτηρία:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here