Σχολεία: Στις 10 Ιανουαρίου η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία


Τις τελευταίες ημέρες η μετάλλαξη Όμικρον έχει επιφέρει απανωτά μαύρα ρεκόρ κρουσμάτων, γεγονός που ενισχύει την ανησυχία των ειδικών για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Είναι προγραμματισμένο οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής σκέψεις να αναβληθεί αυτή η ημερομηνία. Ωστόσο, ένα μεγάλο ενδεχόμενο είναι να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα σχολεία, αφού όμως πρώτα υποβληθούν σε rapid test για να υπάρξει ανίχνευση ασυμπτωματικών κρουσμάτων. Αυτή θα είναι μια πολύ καλή λύση, έτσι ώστε να γίνει έγκαιρη και καθολική καταγραφή των κρουσμάτων προς αποφυγή ακόμη μεγαλύτερης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Προβλήματα σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Κυβέρνηση αναφορικά με τα rapid test είναι η επάρκεια των τεστ και τυχόν υπερφόρτωση του συστήματος μέσα από την καταγραφή των αποτελεσμάτων. Εξάλλου, την ίδια ώρα πολλές χιλιάδες είναι οι πολίτες που καθημερινά κάνουν τον σχετικό έλεγχο για να διαπιστώσουν εάν νοσούν ή όχι από τον κορωνοϊό. Επομένως, δεν φαίνεται εφικτός ο καθολικός έλεγχος των κρουσμάτων. Παράλληλα, στους κόλπους της επιτροπής των ειδικών συζητείται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα εβδομαδιαία self test στα οποία υποβάλλονται οι μαθητές από δύο σε τρία. Επίσης, υπάρχει η σκέψη να μην ισχύσει πλέον το ποσοστό που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα στο σχολείο. Έως αυτή την στιγμή, χρειάζεται να νοσεί 50 + 1% των μαθητών, παραμένει ανοιχτό με ορισμένου ειδικούς να υποστηρίζουν ότι πρέπει ο αριθμός αυτός να μειωθεί.

Υπενθυμίζεται πως οι σχολικές εκδρομές έχουν ήδη ανασταλεί επίσημα τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η σχετική απόφαση αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου και ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη. Τέλος, υπάρχουν ορισμένοι που θεωρούν πως τουλάχιστον για τα Πανεπιστήμια είναι καλό να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση. Αφού η υπερμετάδοση παρατηρείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανάμεσα στους νέους, έχει λογική η συνέχιση των μαθημάτων διαδικτυακά για ορισμένο διάστημα. Τις ερχόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις για τα σχολεία και την εκπαίδευση σε κάθε βαθμίδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ