Ζυμαρικά κοτόπουλο: Σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο και αφράτο ψωμί


Η περίοδος των γιορτών έχει ήδη φτάσει! Είστε έτοιμοι; Φαντάζομαι πως ναι! Αυτό το εύκολο σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο είναι τέλειο για την περίοδο των γιορτών, είτε για ένα εύκολο οικογενειακό γεύμα, είτε για ένα κύριο πιάτο για ένα γεύμα διακοπών. Σερβίρετε αυτό το εύκολο ψημένο ζυμαρικό με το αγαπημένο σας λαχανικό, τη σαλάτα και το αφράτο σας ψωμί και θα έχετε ένα εύκολο και νόστιμο γεύμα!

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό πέννες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κιλά ωμά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένα σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
  • 700 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας & βασιλικού χωρισμένο
  • 450 γραμμάρια τυρί ρικότα
  • 225 γραμμάρια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα χωρισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καρυκεύματα
  • 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού

Εκτέλεση συνταγής:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 13×9 ιντσών ή μια μεγάλη κατσαρόλα με βούτυρο ή αντικολλητικό σπρέι.
3. Φέρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
4. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για τα 3/4 του χρόνου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε καλά.
5. Στη συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για περίπου 3-5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
7. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας, το τυρί ρικότα, 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, το τυρί παρμεζάνα και τα καρυκεύματα μέχρι να
ενωθούν καλά.
8. Ρίχνουμε τις ψημένες πένες και το κοτόπουλο στο έτοιμο ταψί.
9. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω από τα ζυμαρικά και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα από πάνω.
10. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την ψίχα ψωμιού πάνω από το τυρί.
11. Ψήνουμε τα ζυμαρικά στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Αν αρχίσει να ροδίζει πολύ γρήγορα, σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

 

Tips για ένα καλύτερο πιάτο:

Για να το φτιάξετε νωρίτερα, ετοιμάστε το πιάτο σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά μην βάλετε από πάνω ψίχουλα ψωμιού και μην το ψήσετε. Στη συνέχεια, σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Πριν το ψήσετε, βάλτε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια πασπαλίστε με ψίχα ψωμιού από πάνω και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες. Καλή απόλαυση!!!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ