Κίνα lockdown: Οι πιο αυστηροί περιορισμοί στον κόσμο δεν λειτουργούν


Η Κίνα εξακολουθεί να αναφέρει αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων Covid παρά το γεγονός ότι έχει το πιο αυστηρό lockdown στον κόσμο. Η χώρα προσκολλάται απελπισμένα στη στρατηγική της μηδενικής ανοχής με 13 εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν από την απαγόρευση να βγουν έξω. Ωστόσο, οι νέες μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται. Έκλεισε μάλιστα την τελευταία εβδομάδα του 2021 με τον μεγαλύτερο αριθμό τοπικών κρουσμάτων για οποιαδήποτε περίοδο επτά ημερών από την κατάκτηση της πρώτης επιδημίας της χώρας πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Πώς σημειώνονται τα κρούσματα στην Κίνα;

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε 175 νέες κοινοτικές λοιμώξεις με επιβεβαιωμένα συμπτώματα την 1η Ιανουαρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τοπικών συμπτωματικών περιπτώσεων στην ηπειρωτική Κίνα την περασμένη εβδομάδα σε 1.151. Η άνοδος οφείλεται κυρίως σε ένα ξέσπασμα στο βορειοδυτικό βιομηχανικό και τεχνολογικό κέντρο της Xian. Δείχνει ελάχιστα σημάδια χαλάρωσης, παρά το γεγονός ότι η πόλη των 13 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει βυθιστεί σε lockdown με δρακόντειους περιορισμούς. Τα βάναυσα μέτρα περιλαμβάνουν την απαγόρευση εξόδου από το σπίτι – ακόμη και για βασικούς λόγους όπως η αγορά τροφίμων – καθώς και αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους και μακροχρόνιες καραντίνες.

Οι κάτοικοι υποβάλλονται επίσης σε σαρωτικούς γύρους δοκιμών σε όλη την πόλη, ενώ σχολεία και επιχειρήσεις κλείνουν. Οι εργαζόμενοι έχουν ψεκάσει ακόμη και ολόκληρη την πόλη με σύννεφα απολυμαντικού για πλήρους κλίμακας βαθύ καθαρισμό, ενώ οι υπάλληλοι τιμωρούν τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν ή να αποφύγουν τους αυξημένους κανόνες. Και όποιος πιαστεί να οδηγεί κινδυνεύει να φυλακιστεί μετά το χειρότερο ξέσπασμα των τελευταίων 21 μηνών, ενώ οι υγειονομικοί υπάλληλοι και η αστυνομία «επιθεωρούν αυστηρά» τα οχήματα στους δρόμους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ