Μετάλλαξη Όμικρον: Ανοιγούν τα φροντιστήρια τη Δευτέρα – Αντιδράσεις από την ΟΙΕΛΕ

Αντιδράσεις φέρνει η απόφαση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων την ώρα που εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον.

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ανοίγουν και πάλι τα φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας, τα οποία αναμένουν πιθανές αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, με την ΟΙΕΛΕ να αντιδρά και να κάνει λόγο για «υγειονομική βόμβα».

Η ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον εντείνεται για τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων καθώς την ίδια ώρα οι ειδικοί ζητούν την παράταση του ανοίγματος των σχολείων για μια εβδομάδα μετά τις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή την ημερομηνία που ανοίγουν βάσει προγραμματισμού.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) σε ανακοίνωση της: «Καμιά οδηγία, καμιά πρόνοια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές κυριολεκτικά ξεχασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Αν συνυπολογίσει κανείς στους χώρους αυτούς και τα περιβόητα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο και δεν υπάγονται σε κανέναν εποπτικό φορέα, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα».

Στην ανακοίνωσή της, προσθέτει, επίσης, ότι: «Καλούμε άμεσα την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα. Σε πολλούς από τους χώρους αυτούς, όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, οι αίθουσες είναι μικρές, οι αναλογίες τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο που τίθενται από το θεσμικό πλαίσιο δεν τηρούνται και υπάρχει συχνά το φαινόμενο των αδήλωτων τάξεων-εκπαιδευτικών-μαθητών που συνωστίζονται σε χώρους χωρίς καμιά διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας.

Απαιτούμε δωρεάν μοριακά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να διευκολυνθεί η ακριβής ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Ζητάμε την αναστολή του ανοίγματος των εκπαιδευτικών μονάδων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Ανησυχία για τα σχολεία

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι ειδικοί ζητούν είτε παράταση του ανοίγματος των σχολείων μετά τις 10 Ιανουαρίου είτε να ανοίξουν κανονικά με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης για τις πρώτες δύο εβδομάδες τουλάχιστον, καθώς αρκετά είναι τα παιδιά των ηλικιών 3-17 ετών που νοσούν.

Μάλιστα, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σημείωσε σε σημερινή τοποθέτησή του ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, λέγοντας: «Εάν την Πέμπτη συνεχίζουμε να έχουμε 50.000 με 60.000 κρούσματα δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να πεις “ανοίγουν τα σχολεία”. Η συζήτηση για τα σχολεία είναι ανοιχτή ακόμα, η απόφαση θα ληφθεί προς το τέλος της εβδομάδας όταν θα αρχίσει να φαίνεται τι συμβαίνει με την Όμικρον και τι επιβάρυνση θα φέρει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ