Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ανοίγουν τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου με αυστηρά πρωτόκολλα


Κανένα θέμα δεν τίθεται για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, οι οποίοι θα ανοίξουν κανονικά τις πόρτες τους αύριο, Δευτέρα (03/01) – Τι αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Τέλος στην αγωνία των γονιών σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και αν αυτοί θα ανοίξουν κανονικά από τη Δευτέρα (03/01) εν μέσω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον, δίνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα για το θέμα είχε μιλήσει στο Newsbomb.gr η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία μας αποκάλυψε την απόφαση της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει: «Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενημερώνει ότι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, λειτουργούν κανονικά, αύριο Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022. Τα ανωτέρω ισχύουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ Β’ 6290/29-12-2021) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00». Για οποιαδήποτε εξέλιξη με σκοπό την διασφάλιση της υγείας, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μετά τις οδηγίες των ειδικών».

Σχολεία: Επιμένει η κυβέρνηση για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου

Το μεγάλο θέμα συζήτησης στην ελληνική κοινωνία, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, είναι το αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου όπως αρχικά είχε προβλεφθεί. Η κυβέρνηση επιμένει ότι η επιστροφή στις αίθουσες θα γίνει κανονικά σε αυτή την ημερομηνία, όμως, οι αντιδράσεις ως προς αυτό είναι ιδιαίτερα έντονες. Τόσο από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο κι από την επιστημονική κοινότητα.

Επιστήμονες αναφέρουν ότι η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων είναι επιβεβλημένη, καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για ακόμα μεγαλύτερη διασπορά. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επεσήμανε πως το άνοιγμα θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου και αν αυτό απαιτείται, τότε θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα. Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα για να πάρει αποφάσεις, με αρκετά σενάρια για περαιτέρω testing να έχουν πέσει στο τραπέζι.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν φαίνονται να πείθουν κυρίως τους γονείς που ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω της τεράστιας αύξησης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. «Πώς θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο με 50.000 κρούσματα την ημέρα;», είναι η εύλογη απορία των περισσότερων. Δεν είναι λίγοι κι αυτοί που κάνουν τον παραλληλισμό με τα δυο προηγούμενα χρόνια, όπου με 1.000 και 2.000 κρούσματα την ημέρα τα σχολεία παρέμεναν κλειστά και είχε εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση, σε αντίθεση με την τωρινή κατάσταση.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, υπάρχουν πολύ έντονες αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Twitter «βράζει» για το θέμα σχολεία, με μηνύματα όπως αυτά που ακολουθούν…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ