Σχολεία: Αυτό είναι το σχέδιο για να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου – «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις


Σχολεία: Αποφασισμένη η κυβέρνηση για να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, με αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο. Ποια είναι τα μέτρα που θα ληφθούν. Πότε θα παρθεί η οριστική απόφαση

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου. Όλα δείχνουν πως αυτό θα συμβεί, ωστόσο, θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται έτσι ώστε η εκπαίδευση να γίνεται δια ζώσης και να παραμένουν ανοικτά τα τμήματα.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η επιτροπή των ειδικών προσανατολίζεται στην αλλαγή συγκεκριμένων κανόνων, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος και ασφάλεια για τους μαθητές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η οριστική εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων θα έρθει μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής η οποία θα γίνει το αργότερο ως την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι

  • Να κάνουν όλοι οι μαθητές rapid test πριν από την επιστροφή στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου, αντί για τα self test που απαιτούνταν να κάνουν δυο φορές την εβδομάδα ως τώρα
  • Να καταργηθεί το σύστημα «σταυρός» μετά τον εντοπισμό μαθητή θετικού στον κορονοϊό και να γίνεται έλεγχος σε όλους. Μέχρι τώρα όταν υπήρχε κρούσμα, ελέγχονταν με rapid test οι μαθητές που κάθονταν μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά από αυτόν που βρέθηκε θετικός. Τώρα θα πρέπει να ελέγχονται όλοι οι μαθητές του τμήματος.
  • Να διεξάγονται συνεχή τεστ για πέντε ημέρες και όχι για επτά όπως γινόταν ως τώρα, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον η οποία «τρέχει» πιο γρήγορα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ