Σκρέκας: Για όσο χρειαστεί θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στην ενέργεια


«Υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στους λογαριασμούς των νοικοκυριών σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση θα κρατήσει ή θα αποκλιμακωθεί σε λίγες εβδομάδες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τα νοικοκυριά», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα τηλεθεατών ανέφερε πως το επίδομα θέρμανσης έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης έχει να κάνει με τα έσοδα του κράτους.

«Βλέπουμε αποκλιμάκωση, αλλά παραμένει 3-4 φορές επάνω η τιμή του φυσικού αερίου με 60 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, ενώ ήταν 100 πριν από ένα μήνα και στο 20, δηλαδή στο 1/3, στην αρχή του έτους. Αυτό είναι το πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν θα διατηρηθεί ή θα αποκλιμακωθεί» είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

«Είμαστε μικρή χώρα στην κατανάλωση φυσικού αερίου και καυσίμων. Όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός επεκτείνεται η στήριξη από τα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Είμαστε έτοιμοι για στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε.

«Εφέτος το επίδομα θέρμανσης είναι διπλασιασμένο ακριβώς για τους πιο ευάλωτους»
Ερώτημα τηλεθεατή ήταν «γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα οι προνοητικοί να φουλάρουν όταν η τιμή είναι χαμηλή δηλαδή τον περασμένο Μάιο, ενώ η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης ανοίγει τον Οκτώβριο.

«Το βοήθημα έχει να κάνει με το ύψος της τιμής που δεν είναι προβλέψιμη από τον περασμένο χρόνο για καμία κυβέρνηση. Όλοι ήταν απροετοίμαστοι στις αυξήσεις», απάντησε ο Κώστας Σκρέκας.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει να κάνει με τα έσοδα του κράτους και είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ