Vegetarian τσίλι: Χορτοφαγικό τσίλι με μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και κόλιανδρο

Μετά από όλες αυτές τις μέρες κρεατοφαγίας, σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε ένα ελαφρύ γεύμα, άνευ κρέατος, που σίγουρα θα θελήσετε να φτιάξετε ξανά και ξανά! Αυτό το κλασικό αμερικανικό τσίλι είναι γεμάτο με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και είναι ένα νόστιμο και εξαιρετικά χορταστικό πιάτο, που θα σας ζεστάνει τις κρύες μέρες που έρχονται. Είναι το τέλειο γεύμα για την οικογένεια ή για να το μοιραστείτε με φίλους που θα έρθουν να σας δουν. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα συστατικά που θα χρειαστούμε! 

 

Υλικά:

  •  1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  800 γραμμάρια μαύρα φασόλια σε κονσέρβα, ανάλατα και ξεπλυμένα
  • 450 γραμμάρια φρέσκια σάλτσα (συνταγή και υλικά παρακάτω) 
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 γραμμάρια κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 3/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Υλικά για την σάλτσα:

  • ¼ λευκό κρεμμύδι, ξεπλυμένο, στεγνό και χοντροκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  1 κιλό μικρές ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  •  1 πιπεριά jalapeño, ψιλοκομμένη (αφαιρούνται οι σπόροι, προαιρετικά)
  •  ¼ φλιτζάνι κόλιανδρο
  •  Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  •  ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •  ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  •  ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Στη συνέχεια, θα δούμε πρώτα με ποιον τρόπο θα φτιάξουμε την παραδοσιακή μεξικάνικα σαλσα. 

Εκτέλεση για τη σάλτσα:

  • Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το χτυπάμε μέχρι να το ψιλοκόψουμε καλά.
  • Προσθέστε στο μούλτι τις ντομάτες, την πιπεριά jalapeno, το κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, το αλάτι, το κύμινο και τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθούν αλλά να είναι ακόμα σχετικά χοντροκομμένα.

Εκτέλεση για το τσίλι:

  • Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για ένα λεπτό ακόμα.
  •  Στη συνέχεια, προσθέστε τα φασόλια, τη σάλσα και τα πράσινα κρεμμυδάκια. Σκεπάστε τα και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά, περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Προσθέστε το καλαμπόκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθεί.
  • Προσθέστε το κόλιανδρο λίγο πριν το σερβίρετε για να μείνει πράσινο.

Ετοιμο! Είναι ένα εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό και απίστευτα γευστικό φαγητό, που δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ και που πάντα θα χορτάσει εσάς και τους καλεσμένους σας, ακόμη κι αν ήρθαν τελευταία στιγμή!  Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here