Λιπαρό δέρμα: Καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου για λιπαρό δέρμα


Η φροντίδα του λιπαρού δέρματος είναι μια πρόκληση. Όλοι θέλουν να νιώθουν το πρόσωπο τους φρέσκο όλη την ημέρα. Η λιπαρότητα όμως, μπορεί να σας αφαιρέσει αυτή τη φρεσκάδα, καθώς και να σας δημιουργήσει δερματικά προβλήματα που φαίνεται να μην τελειώνουν ποτέ.  Μπορεί να φράξει τους πόρους σας και να οδηγήσει σε προβλήματα ακμής, σπυράκια και μαύρα στίγματα. Παρόλα αυτά, μην θεωρήσετε ότι το λιπαρό σας δέρμα είναι μειονέκτημα. Αν έχετε λιπαρότητα, σημαίνει ότι τα φυσικά έλαια βρίσκονται σε αφθονία στο δέρμα σας, κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν!  Το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθετε να το φροντίζετε σωστά. 

Ας δούμε τις παρακάτω συμβουλές ομορφιάς, για την περιποίηση του λιπαρού δέρματος. 

  • Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα:  Ναι, μόνο δύο. Αν πλένεστε περισσότερο από δύο φορές την ημέρα, θα στεγνώσει υπερβολικά το δέρμα σας και αυτό θα ωθήσει τους σμηγματογόνους αδένες να παράξουν περισσότερο σμήγμα, το οποίο θα αφήσει το πρόσωπό σας ακόμα πιο λιπαρό. Αν νιώθετε την ανάγκη να πλυθείτε παραπάνω, το ξέβγαλμα με χλιαρό νερό είναι υπεραρκετό.
  • Χρησιμοποιήστε τόνερ: Ο βασικός κανόνας σχετικά με το τόνερ είναι ο εξής: χρησιμοποιήστε ένα τόνερ μετά τον καθαρισμό, πριν όμως από την ενυδάτωση. Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να φαίνεται μη υγιές και θαμπό. Τα τόνερ χωρίς αλκοόλ είναι τα καλύτερα, για να διατηρήσουν το λιπαρό δέρμα ενυδατωμένο και να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.
  • Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα: Ένα από τα καλύτερα κόλπα για να διατηρήσετε το δέρμα σας λιγότερο λιπαρό, είναι να κάνετε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με ένα ήπιο scrub. Η απολέπιση του δέρματός σας, κρατά υπό έλεγχο την περίσσεια λιπαρότητα, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει τους πόρους, ειδικά τις περιοχές που είναι επιρρεπείς σε λευκά και μαύρα στίγματα, όπως η περιοχή της μύτης και του πηγουνιού. Φροντίστε να τρίψετε το πρόσωπό σας απαλά.
  • Μάσκα προσώπου τα Σαββατοκύριακα: Η εφαρμογή μάσκας προσώπου μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για το λιπαρό δέρμα.  Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία φυτικών σκευασμάτων προσώπου με βιολογικά εκχυλίσματα που διατίθενται στην αγορά για λιπαρές επιδερμίδες.  Μπορείτε να φτιάξετε τα φυσικά αυτά σκευάσματα και στο σπίτι, χρησιμοποιώντας μερικά υλικά από την κουζίνα σας!
  • Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση: Ναι, πρέπει να ενυδατώνετε και το λιπαρό δέρμα! Ακούγεται κάπως αντιφατικό, αλλά η αλήθεια είναι, ότι προσπαθώντας να ρυθμίσουμε την λιπαρότητα, το δέρμα μπορεί να στεγνώσει και άρα να δημιουργηθεί πρόβλημα. Η ενυδάτωση όμως με κρέμες με βάση το τζελ και το νερό, είναι ιδανικές για λιπαρές επιδερμίδες. Το τζελ αλόης είναι μια καλή φυσική ενυδατική κρέμα για λιπαρό δέρμα.

Ακολουθήστε κι εσείς λοιπόν τις παραπάνω συμβουλές μας και θα δείτε το λιπαρό σας δέρμα να λάμπει από φρεσκάδα και πάλι! 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ