Ινδία Όμικρον: Το 84% των κρουσμάτων Covid στο Δελχί είναι παραλλαγή Όμικρον


Ο υπουργός Υγείας του Δελχί Satyendar Jain δήλωσε τη Δευτέρα ότι το 84% των περιπτώσεων Covid-19 που αναφέρθηκαν στο Δελχί τις τελευταίες 2 ημέρες ήταν της παραλλαγής Omicron. Πρόσθεσε επίσης ότι το Δελχί αναμένεται να αναφέρει περίπου 4.000 περιπτώσεις τη Δευτέρα με το ποσοστό θετικότητας να αυξάνεται στο 6,5%. Επί του παρόντος, 202 ασθενείς εισάγονται στα νοσοκομεία του Δελχί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο εμβολιασμός για τα παιδιά ηλικίας 15-18 ετών για την COVID-19 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα σε όλη τη χώρα. Επί του παρόντος, μόνο το Covaxin θα χορηγείται σε αυτήν την κατηγορία πληθυσμού και πρόσθετες δόσεις Covaxin θα αποστέλλονται σε όλες τις Πολιτείες και τις UT. Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της AAP και επικεφαλής υπουργός του Δελχί, Arvind Kejriwal, θα μεταβεί σήμερα για μονοήμερη επίσκεψη στο Uttarakhand. Και, εν μέσω των αυξανόμενων κρουσμάτων της COVID-19 και της νέας του παραλλαγής Omicron, η Ινδία είναι μάρτυρας αύξησης των λοιμώξεων. Αυτό ώθησε τα κράτη να εκδώσουν νέους περιορισμούς για τον περιορισμό των κρουσμάτων εν μέσω της εξάπλωσης της Omicron.

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την Covid στην Ινδία

  • Λόγω της έκρηξης της Covid, η κύρια έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βομβάης θα εκδικάζει τα θέματα μέσω υβριδικής λειτουργίας (εικονική/φυσική) από την Τρίτη και μετά.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία του CoWIN, ο αριθμός των εγγραφών για εμβολιασμό κατά της Covid παιδιών ηλικίας 15-18 ετών έχει ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια.
  • Τη Δευτέρα, ο CM του Tamil Nadu MK Stalin είπε: “Η Omicron έχει αναδειχθεί ως νέα απειλή. Όλοι πρέπει να λάβουν προφυλάξεις κατά του κορωνοϊού. Οι ειδικοί λένε ότι η παραλλαγή Omicron προκαλεί ήπια ασθένεια σε εμβολιασμένα άτομα… Κάνω έκκληση σε όλες τις οικογένειες να βεβαιωθούν ότι όλοι Η οικογένειά σας άνω των 60 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένη”.
  • Η Ινδία μπόρεσε να εμβολιάσει το 89,8% του ενήλικου πληθυσμού της με τουλάχιστον μία δόση και το 64,5% του επιλέξιμου πληθυσμού και με τις δύο δόσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ