Θεσσαλονίκη: Αγωνία για 36χρονη μητέρα και το πρόωρο μωρό της – Διασωληνωμένοι στο Ιπποκράτειο

Αγωνία για την κατάσταση 36χρονης μητέρα που νοσεί από κορονοϊό – Οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε καισαρική – Διασωληνωμένο και το πρόωρο μωράκι

Στιγμές αγωνίας περνά η οικογένεια μίας 36χρονης μητέρας, η οποία γέννησε πρόωρα το μωράκι της και διασωληνώθηκε. Όπως αποκάλυψε στο grtimes, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Δόντσιος, στη χθεσινή εφημερία οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική το βρέφος, μόλις 22 εβδομάδων μία 36χρονη, η οποία είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και να διασωληνώσουν τόσο την ίδια όσο και το πρόωρα γεννημένο μωρό της.

Επίσης, ο κ. Δόντσιος επισήμανε ότι νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο οκτώ παιδιά από τα οποία τα δύο εισήχθησαν χθες, ευτυχώς προληπτικά και με ήπια συμπτώματα. Πρόσθεσε δε πως από τις 28 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο οι 26 είναι κατειλημμένες, ωστόσο ενδέχεται να γεμίσουν σήμερα πριν από το μεσημέρι.

«Θα πρέπει να αυξηθούν τα συνεργεία διαγνωστικών τεστ του ΕΟΔΥ ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο κ. Δόντσιος, ενώ αναφερόμενος στις δραματικές εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό τις κρίσιμες αυτές ώρες είπε ότι «έχουμε δύο χρόνια να πάρουμε άδειες, και άρχισαν να νοσούν και οι εργαζόμενοι, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να λείψουν από το πόστο τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here