Κύπρος: Εννέα παιδιά με κορονοϊό νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Ρεκόρ νοσηλειών καταγράφει σήμερα το Μακάρειο Νοσοκομείο σε σχέση με τα παιδιά που νοσούν με κορονοϊό.

Για πρώτη φορά νοσηλεύονται ταυτόχρονα τόσα παιδάκια με Covid-19 στους θαλάμους του νοσοκομείου, με τον Δρ. Αβραάμ Ηλία, Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής, να τονίζει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, σήμερα νοσηλεύονται εννέα παιδιά, εκ των οποίων τα οκτώ είναι κάτω των πέντε ετών. Το μεγαλύτερο σε ηλικία είναι δέκα ετών και το μικρότερο, μόλις ενός μηνός.

Σύμφωνα με τον Δρ. Αβραάμ, οι δυνατότητες του νοσοκομείου είναι για έντεκα θαλάμους Covid-19 και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται οι εννέα.

Υπάρχει σύμφωνα με τον ίδιο εναλλακτικό σχέδιο, για επέκταση του θαλάμου Covid και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, εφόσον χρειαστεί.

Η κατάσταση των παιδιών που νοσηλεύονται δεν είναι σοβαρή και τα παιδιά συνήθως εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό και κάποιες φορές ανορεξία.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο είχε καταγραφεί ρεκόρ νοσηλειών, με επτά νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ