Κύπρος: Μεγάλη η προσέλευση παιδιών για εμβολιασμό (vid)

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Με τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών συνεχίζει η Κύπρος τη θωράκιση του πληθυσμού από τη νόσο covid-19.

O Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, Μιχάλης Αναστασιάδης, μίλησε στο ΣΙΓΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών αλλά και για την αύξηση των κρουσμάτων.

Αρχικά ερωτηθείς ποια ήταν η ανταπόκριση των παιδιών για τον εμβολιασμό είπε ότι «ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η προσέλευση αλλά και η θετική ανταπόκριση που εισπράτταμε και από τα παιδιά και από τους γονείς».

«Όλη αυτή η ενέργεια που μας μετέφεραν μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, αφήνει να αχνοφαίνεται μια αισιόδοξη προοπτική πως θα κινηθούμε τις επόμενες εβδομάδες».

Συνέχισε λέγοντας, «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού».

Κλείνοντας είπε, «αναπόφευκτα μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται ότι η πίεση στο σύστημα υγείας μας θα είναι πολύ ισχυρή τις επόμενες ημέρες και για αυτό όλοι θα πρέπει να επιδείξουμε πνεύμα υπευθυνότητας και συλλογικής ευθύνης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here