Ηνωμένο Βασίλειο Μπόρις Τζόνσον: Τα μέτρα του Plan B πρόκειται να παραμείνουν με φόντο την Όμικρον


Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι οι περιορισμοί του Σχεδίου Β για τον κορωνοϊό πρόκειται να παραμείνουν, προειδοποιώντας ότι θα ήταν απόλυτη ανοησία να πιστεύουμε ότι η πανδημία έχει τελειώσει στη Βρετανία και ότι το NHS θα αντιμετωπίσει σημαντική πίεση τις επόμενες εβδομάδες. Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο εμβολιασμού στο Έιλσμπερι, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε «πολύ, πολύ ισχυρότερη θέση από ό,τι πέρυσι… λόγω επιστήμης και λόγω εμβολιασμού», αλλά προειδοποίησε για εφησυχασμό. “Θα έλεγα σε όλους όσους εξετάζουν τις πιέσεις στο NHS τις επόμενες δύο εβδομάδες, και ίσως και περισσότερο, κοιτάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που πρόκειται να πάνε στο νοσοκομείο, θα είναι απόλυτη ανοησία να πούμε ότι αυτό είναι παντού”, είπε.

Τι δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον

“Πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί. Πρέπει να τηρήσουμε το Σχέδιο Β. Πρέπει να ενισχυθούμε.” Ερωτηθείς εάν η αντίσταση σε περαιτέρω περιορισμούς θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω πίεση στο NHS, ο κ. Τζόνσον είπε ότι τα τρέχοντα μέτρα είναι τα σωστά για την αντιμετώπιση του ιού. “Νομίζω ότι ο δρόμος προς τα εμπρός για τη χώρα στο σύνολό της είναι να συνεχίσει με την πορεία που ακολουθούμε. Θα κρατήσουμε τα πάντα υπό εξέταση”, είπε. «Το μείγμα των πραγμάτων που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι, νομίζω, το σωστό». Είπε ότι το πρόγραμμα αναμνηστικού εμβολίου και τα μέτρα του Σχεδίου Β είχαν κάνει τη διαφορά, αλλά πρόσθεσε: “Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που έκαναν δύο εμβόλια, αλλά δεν είχαν κάνει το τρίτο. Το τρίτο εμβόλιο κάνει πραγματικά μεγάλη , μεγάλη διαφορά.”

Ο Nadhim Zahawi, ο γραμματέας Παιδείας, δήλωσε ότι η απαίτηση για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να φορούν μάσκες προσώπου στις τάξεις στην Αγγλία από αυτήν την εβδομάδα δεν θα ισχύει “για μια μέρα περισσότερο από ό,τι χρειαζόμαστε”. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις ανησυχίες πολλών βουλευτών για τα νέα μέτρα στα σχολεία, λέγοντας ότι δεν του αρέσει η ιδέα των μασκών προσώπου στις τάξεις, αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι μπορούν να μειώσουν τα ποσοστά μετάδοσης. Προειδοποίησε επίσης ότι η μείωση της περιόδου απομόνωσης για τα θετικά κρούσματα Covid σε πέντε ημέρες θα κινδύνευε να τριπλασιάσει τον αριθμό των ατόμων που επιστρέφουν στους χώρους εργασίας ενώ εξακολουθούν να είναι μολυσματικοί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ