Άδωνις Γεωργιάδης: Υπάρχει πλαφόν στα PCR, ανακοινώσεις αύριο για το κόστος των τεστ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το πλαφόν στα PCR test, αλλά και στα Rapid test. Μετά από συνομιλίες που έχουν μέλη της Κυβέρνησης με εκπροσώπους των ιατρών, ευελπιστεί πως θα υπάρξει παράμβαση από την Πολιτεία για την επανεξέταση του κόστους των τεστ. “Αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσον αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσον αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ”.

Συζητείται το lockdown για την Ελλάδα;

Ο υπουργός ήταν ανένδοτος για μία ακόμη φορά λέγοντας πως το lockdown δεν βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των επιλογών της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή όμως είναι και η μοναδική κόκκινη γραμμή που φαίνεται να βάζει η Κυβέρνηση: “Εκτός από το ολικό lockdown, όλα τα άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι”. Αν και την προηγούμενη χρονιά η αντιμετώπιση ήταν πολύ διαφορετική, εντούτοις η τωρινή πορεία της οικονομίας σε καμία περίπτωση δεν θα άντεχε ένα γενικευμένο lockdown. Αν και όλα τα μέτρα έχουν επιπτώσεις στην κοινωνία, θα πρέπει πάντα να συνυπολογίζονται και τα προβλήματα που απορρέουν από την έλλειψη μέτρων: “Πρόβλημα θα υπάρξουν στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις αν δεν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν είναι μια απόφαση που δεν έχει οικονομικό κόστος. Κάποιοι από τους γονείς θα μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία αλλά θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση“.

Η Όμικρον σαφώς και πρόκειται να χαράξει την πορεία της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως παραδέχτηκε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Άλλωστε, όλοι συγκλίνουν στην πεποίθηση ότι η νά παραλλαγή είναι πάρα πολύ πιο μεταδοτική από τις άλλες προϋπάρχουσες μεταλλάξεις: “Η γενική εκτίμηση είναι ότι η επιθετική αύξηση της πανδημίας θα κρατήσει τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Η αύξηση των κρουσμάτων της Omicron χτίζει μεγάλο τοίχος ανοσίας πολύ γρήγορα. Τον Φεβρουάριο ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η σύγκριση Ιανουαρίου 2021 και 2022 δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στην αγορά. Πέρυσι τον Ιανουάριο εήμαστε κλειστά”.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here