Γεννήσεις Πανδημία: Προκαλεί ελλείψεις πάνας και βρεφικών ειδών

Γεννήσεις Πανδημία: Η έκθεση των New York Times σημείωσε ότι η πανδημία της COVID-19 έχει προκαλέσει μεγάλες απογοητευτικές καθυστερήσεις στα βρεφικά είδη. Πρώτα έρχεται η αγάπη, μετά έρχεται ο γάμος, μετά έρχεται το μωρό (τελικά) στο καρότσι, χάρη στην COVID-19. Οι έγκυες γυναίκες που ανυπομονούν για το παιδικό δωμάτιο των ονείρων τους μπορεί να περιμένουν λίγο, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά των New York Times. Παρά τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η έκθεση σημείωσε ότι η πανδημία COVID-19 έχει προκαλέσει μεγάλες απογοητευτικές καθυστερήσεις για βρεφικά είδη όπως κούνιες, καθίσματα αυτοκινήτου και καρότσια, και δεδομένου ότι υπήρχαν περισσότερες από 3,6 εκατομμύρια γεννήσεις σε αυτήν τη χώρα το 2020.

Οι καθυστερήσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν. Ορισμένα προϊόντα που συνήθως έφταναν σε οκτώ έως 10 εβδομάδες τώρα μερικές φορές φτάνουν σε διπλάσιο χρόνο – με πιθανότητα πρόσθετων καθυστερήσεων ανάλογα με τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, σύμφωνα με την αναφορά.

Η Maisonette, μια διαδικτυακή αγορά για βρέφη που συνεργάζεται με περίπου 1.000 πωλητές, είπε στους Times ότι οι καθυστερήσεις προϊόντων προέρχονται κυρίως από την Ασία και το Περού, όπου κατασκευάζεται το βαμβάκι Pima για βρεφικά ρούχα. Άλλοι πωλητές κατηγορούν την αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ανταλλακτικών ή εμπορευματοκιβωτίων αποστολής, καθυστερήσεων στα λιμάνια, ελλείψεων φορτηγών καθώς και υλικοτεχνικών προκλήσεων μόλις φτάσουν τα είδη, πρόσθεσε η έκθεση.

Ο Joe Shamie, πρόεδρος της Delta Children, ένας δημοφιλής πωλητής παιδικών επίπλων που πωλούνται στο κατάστημα Walmart and Pottery, είπε ότι η κανονική παραγωγή ενός αντικειμένου που πωλείτο συνεχώς χρειαζόταν συνήθως περίπου 45 έως 60 ημέρες και στη συνέχεια επιπλέον 12 ημέρες ταξίδι πέραν ​​από τον ωκεανό για να φτάσει στην Καλιφόρνια , αλλά τώρα χρειάζονται μερικοί μήνες μόνο για τη μεταφορά των αντικειμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε αντίθεση με άλλα είδη που μεταφέρονται στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, τα είδη για νεογέννητα είναι μοναδικά επειδή έχουν κυριολεκτικά ημερομηνία λήξης, αλλά περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ορισμένοι δεισιδαίμονες μελλοντικοί γονείς είναι απρόθυμοι να αγοράσουν είδη μωρού τόσο νωρίτερα για να λάβουν υπόψη τους μεγάλες καθυστερήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times.

Αυτό οδήγησε σε υψηλότερες τιμές και σε μια ισχυρή «αγορά με τα χέρια», προσθέτοντας άγχος και στρες στο ήδη συναισθηματικά προκλητικό περιβάλλον για τους μελλοντικούς γονείς. «Πρόκειται για έγκυες γυναίκες που γεννούν τα μωρά τους», είπε η Λόρεν Λόγκαν, η ιδιοκτήτρια του Juvenile Shop, ενός οικογενειακού λιανοπωλητή ειδών για μωρά στη Νότια Καλιφόρνια.

“Είναι ορμονικές, αλλά είναι έγκυες – θέλουν τα πράγματά τους. Δεν τις κατηγορώ. Θέλουν τα πράγματά τους για αυτές.”

Η Logan, η οποία εργάζεται στο κατάστημα από το 1979, έχει καταφύγει σε δανεικά μοντέλα δαπέδου, έπιπλα, καρέκλες και καθίσματα αυτοκινήτου για να γεφυρώσει την καθυστέρηση παρά το κόστος για την επιχείρησή της. Μετά την ακύρωση μιας παραγγελίας κούνιας από την Pottery Barn Kids λόγω μεγάλων καθυστερήσεων, η κα Τζίνα Καταλλό-Κοκολέτσος, που ζει στην Καλιφόρνια, κρατά τα πράγματα σε μια προοπτική. «Ήξερα ότι τίποτα από αυτά δεν ήταν το τέλος του κόσμου», είπε στους Times. «Απλώς γίνεται κάπως απογοητευτικό μετά από λίγο».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here