Πανδημία COVID-19: Κατσίκες και πρόβατα ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό στη Γερμανία


Πανδημία COVID-19: Τα νόστιμα κομμάτια ψωμιού έκαναν το τέχνασμα για περίπου 700 πρόβατα και κατσίκες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της Γερμανίας να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Τα ζώα τακτοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε σχήμα σύριγγας περίπου 330 ποδιών σε ένα χωράφι στο Schneverdingen, νότια του Αμβούργου.

Η βοσκός Wiebke Schmidt-Kochan πέρασε αρκετές ημέρες ασκούμενη με τα ζώα της, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων dpa. Αλλά είπε στο τέλος, δεν ήταν δύσκολο να λυθούν τα πράγματα – άπλωσε κομμάτια ψωμιού σε σχήμα σύριγγας, τα οποία τα πρόβατα και τα κατσίκια καταβρόχθισαν όταν τα άφησαν στο χωράφι.

Ο διοργανωτής Hanspeter Etzold είπε ότι η δράση απευθύνεται σε άτομα που εξακολουθούν να διστάζουν να εμβολιαστούν. «Τα πρόβατα είναι τόσο συμπαθή ζώα – ίσως μπορούν να περάσουν καλύτερα το μήνυμα», είπε.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητά της μια εκστρατεία ταχέως εμβολιασμού στην προσπάθεια να νικήσει το τελευταίο κύμα λοιμώξεων COVID-19.

Το ποσοστό του πληθυσμού που έχει δεχθεί τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου covid διαμορφώθηκε τη Δευτέρα στο 71,2%. Ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν αναμνηστικό εμβόλιο αυξήθηκε πολύ πιο γρήγορα τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα ανέρχεται στο 38,9% του πληθυσμού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Αντρέας Ντέφνερ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η δημόσια συζήτηση για τους εμβολιασμούς τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να ώθησε ορισμένους κρατούμενους να αλλάξουν γνώμη.

Σε μια πιο συμβατική συμβολή στην προσπάθεια, τα νυχτερινά μαγαζιά του Βερολίνου παρέμειναν τη Δευτέρα προσφέροντας εμβολιασμούς.

Ο Lutz Leichsenring, εκπρόσωπος της Clubcommission, της ένωσης νυχτερινών κέντρων του Βερολίνου, είπε ότι τα μισά από τα ραντεβού εμβολιασμού έχουν ήδη ληφθεί.

Το Sage Beach και πολλά άλλα κλαμπ προσφέρουν περίπου 4.500 βολές συνολικά αυτή την εβδομάδα.

Οι αρχές στη Γερμανία έκλεισαν πρόσφατα ή έθεσαν περιορισμούς σε συλλόγους προκειμένου να επιβραδύνουν την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.

Οι αρχές του Βερολίνου απαγόρευσαν τον χορό, με αποτέλεσμα πολλά κλαμπ να κλείσουν τις πόρτες τους. «Όλοι ελπίζαμε ότι εάν έχετε τόσο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού όπως έχουμε στη σκηνή του κλαμπ, ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε και ασφαλείς εκδηλώσεις, και αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει», είπε ο Leichsenring.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ