Απόγνωση στην Αυστραλία: Βάζουν νοσηλευτές με κορονοϊό να εργαστούν γιατί δεν έχουν προσωπικό


Υγειονομικοί που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό βγαίνουν από την απομόνωση στην Αυστραλία, κατά παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και «συνεργάζονται με υγιές προσωπικό και ασθενείς χωρίς Covid-19»

Νοσηλευτές που είναι θετικοί στην Covid-19 καλούνται να εργαστούν σε νοσοκομεία σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία – κατά παράβαση των σχετικών πρωτοκόλλων – καθώς οι διευθυντές των νοσοκομείων καταφεύγουν σε απεγνωσμένα μέτρα για να στελεχώσουν τις εγκαταστάσεις που «λυγίζουν» λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Guardian που επικοινώνησε με πολλούς νοσηλευτές που εργάζονται σε νοσοκομεία της πολιτείας, μέλη του προσωπικού έχουν θορυβηθεί επειδή εργάζονται με συναδέλφους που είναι θετικοί στον κορονοϊό. Σε ολόκληρη τη Νέα Νότια Ουαλία 2.500 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε απομόνωση.

Τα δημόσια νοσοκομεία εκτείνονται σε τρεις τοπικές υγειονομικές περιοχές στην πολιτεία και περιλαμβάνουν μεγάλα νοσοκομεία του Σίδνεϊ και μικρότερες περιφερειακές εγκαταστάσεις.

Όλοι οι νοσηλευτές λένε ότι έλαβαν ανεπίσημες, προφορικές συμβουλές από τα νοσοκομεία τους τις τελευταίες ημέρες ότι οι νοσηλευτές που έχουν προσβληθεί από Covid-19 θα μπορούσαν να βγουν απο την υποχρεωτική απομόνωση για να εργαστούν, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ασυμπτωματικοί και φοράνε εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Ωστόσο, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι είδαν νοσοκόμες σε θαλάμους με εμφανή συμπτώματα, όπως βήχα και φτάρνισμα. Σε ένα νοσοκομείο του Σίδνεϊ, νοσοκόμες που ήταν θετικές στον κορονοϊό φάνηκαν να περιορίζονται στην εργασία σε θαλάμους Covid. Ωστόσο, σε άλλα νοσοκομεία, οι νοσηλευτές δήλωσαν ότι περιθάλπουν ασθενείς χωρίς Covid-19 και αλληλεπιδρούν με προσωπικό που δεν έχει μολυνθεί.

«Ο Θεός να βοηθήσει τους ασθενείς χωρίς Covid-19 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία», είπε μια νοσοκόμα στον Guardian της Αυστραλίας. «Είναι σαν να έχουν παραδοθεί όλοι. Είμαι απολύτως συντετριμμένη. Είναι ένα τσίρκο… θετικές νοσοκόμες που εργάζονται με υγιές προσωπικό και ασθενείς χωρίς Covid-19».

Τα πρωτόκολλα για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν χαλαρώσει τις τελευταίες ημέρες.

Οι νοσηλευτές που εξέφρασαν ανησυχία για την εργασία των μολυσμένων υγειονομικών τόνισαν ότι οι συμβουλές δόθηκαν με ανεπίσημη ιδιότητα, καθώς οι διευθυντές είχαν ελάχιστες άλλες επιλογές για να εξασφαλίσουν τη φροντίδα των ασθενών.

Η αποκάλυψη έρχεται λίγες μέρες αφότου η Guardian Australia έλαβε ένα υπόμνημα που διέρρευσε, το οποίο αποκάλυψε ότι δημόσια νοσοκομεία στη Νέα Νότια Ουαλία με εξαιρετικά ανεπαρκές προσωπικό θα προσλάβουν νοσοκόμες από το εξωτερικό.

Οι διευθυντές εκκλιπαρούν επίσης το τοπικό προσωπικό να ακυρώσει την άδεια του και προσφέρουν ακόμη και οικονομικά κίνητρα και μπόνους. Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Dominic Perrottet, είπε ότι το σύστημα υγείας «παραμένει ισχυρό», ενώ και ο πρωθυπουργός, Σκοτ ​​Μόρισον επιμένει ότι το σύστημα υγείας της Αυστραλίας θα μπορούσε να διαχειριστεί τον «πολύ διαφορετικό ιό» της παραλλαγής Όμικρον.

Πηγή: Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ